ISPLIVAO NOVI SIMPTOM KORONE, LEKARI UPOZORILI: Ako vidite ovo, odmah u bolnicu!
Noge / Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

ISPLIVAO NOVI SIMPTOM KORONE, LEKARI UPOZORILI: Ako vidite ovo, odmah u bolnicu!

Stručnjaci u SAD su ovaj simptom upozorenja nazvali "nožni prsti" i trenutno se sprovode istraživanja vezana za njihovu povezanost sa Covidom -19

Objavljeno:

Pojedini stručnjaci su indetifikovali osip na koži koji podseća na "promrzline", kao potencijalno bizaran novi simptom korona virusa.

Lekari koji leče pacijente obolele od Covida -19, prijavili su neobične slučajeve sa ovim simptomima, kod kojih su pacijenti imali plikove kao i modre ozlede na nogama.

Stručnjaci u SAD su ovaj simptom upozorenja nazvali "nožni prsti" i trenutno se sprovode istraživanja vezana za njihovu povezanost sa Covidom -19.

Anonimna pacijentkinja iz Los Anđelesa, nazvana samo Džesika, potvrdila je da je počela da pati od bolnih čreva na prstima i nogama, nakon što je u početku imala samo temperaturu. Kada se pokušala lagano počešati, popucali su joj krvni sudovi.

Pacijentkinja je pomoć zatražila od dermatologa koji je bio poprilično iznenađen sa onim s čime se susreo, te je počeo da ispituje ove simptome.

U Severnoj Italiji postoji studija koja je pokazala da od 148 pacijenata u ovoj bolnici - od kojih nijedan nije uzimao lekove - svaki peti pacijent je imao ovaj simptom povezan sa njegovim stanjem - oboljenjem od Covida -19.

Stručnjaci u Španiji su takođe potvrdili slučajeve u kojima su pacijenti imali slične ozlede na stopalima zapravo testirani pozitivno na Covid -19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.