OVO ĆE NALJUTITI SVE KOJI SE KUNU U HOMEOPATIJU: Otkrivena istina o takvim lekovima i metodama lečenja
Ilustracija, Foto: Profimedia

istraživali su

OVO ĆE NALJUTITI SVE KOJI SE KUNU U HOMEOPATIJU: Otkrivena istina o takvim lekovima i metodama lečenja

Evo šta se saznalo

Objavljeno:

Novo istraživanje koje se bavi zdravstvenim problemima ukazalo je da homeopatski lekovi nisu ništa delotvorniji od placebo efekta.

Profesor Pol Glazou, vodeći istraživač na Univerzitetu Bond, bio je na čelu grupe naučnika sa saveta Nacionalnog zdravlja i medicine u Australiji koji su utvrdili da alternativna medicina ne leči hronična, ozbiljna ni ona stanja koja mogu da postanu ozbiljna.

Urađeno je 57 sistemskih provera koje su uključivale 176 individualnih studija fokusiranih na 68 različitih zdravstvenih stanja i otkriveno je da nema dokaza da je homeopatija delotvornija od drugih placeba.

A sad vam predstavljamo iskustva onih koji su se lečili homeopatskim lekovima.

foto: Profiemedia

Homeopatija je vid alternativne medicine baziran na ideji da se supstance koje izazivaju bolesti razblaže u vodi.

- Oni koji je praktikuju veruju da što se više neka supstanca razblaži u vodi, više će imati efekta na lečenje simptoma. Mnogi homeopatski lekovi sadrže supstance koje su se više puta razredile u vodi dok nije preostala skoro nijedna originalna supstanca – utvrđeno je na savetu Nacionalnog zdravlja i medicine.

Bolesti poput astme, migrene, stresa i prehlada su testirane na homeopatsko lečenje i utvrđeno je da ono nije ništa efikasnije od lažnih lekova.

Iako se homeopatija pokazala uspešnijom od placebo efekta kod bolesti poput HIV-a, hroničnog umora, čireva i depresije, za to nema dovoljno pouzdanih dokaza.

Tretman može da se smatra uspešnim ukoliko dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja, a nema nikakve veze sa placebo efektom.

Britanske i švajcarske zdravstvene ustanove su takođe zaključile da homeopatija nije dovoljno efikasna da bi je država finansirala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Zena-blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.