OTKRIVENI NOVI SIMPTOMI KORONAVIRUSA: Nemački virolog primetio da se i OVO dešava pacijentima!
Hendrik Štrek izneo je zapanjujuće otkriće, Foto: Youtube printscreen

mutirajući virus

OTKRIVENI NOVI SIMPTOMI KORONAVIRUSA: Nemački virolog primetio da se i OVO dešava pacijentima!

Virusolog nije mogao tačno da kaže u kom trenutku se ti simptomi javljaju, ali, kako je rekao, „mislimo da nastupa tek kada infekcija već odmakne“

Objavljeno:

Nemački virolog Hendrik Štrek prepoznao je nove simptome infekcije novim korona virusom.

Direktor Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a Medicinskog fakulteta Univerziteta u Bonu, pregledao je stanovnike iz okruga Hajnsberg, u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, gde ima mnogo zaraženih. Tom prilikom je ustanovio da se skoro trećina pacijenata žalila na gubitak čula mirisa i ukusa, tokom nekoliko dana.

- Jedna majka čak nije mogla da oseti miris pune pelene svoje bebe. Drugi nisu mogli da osete miris šampona, a hrana im je bila bezukusna - rekao je za "Frankfurter algemajne cajtung", čije je zaključke preneo i nemački list "Velt" .

- Bili smo u okrugu Hajnsberg, gde ima mnogo zaraženih, išli smo od kuće do kuće i pitali ljude za simptome. Analizirali smo simptome i pritom otkrili neke nove, uzeli smo uzorke vazduha, briseve sa kvaka, mobilnih telefona i daljinskih upravljača, čak smo sakupili uzorke vode iz WC-šolje - kaže stručnjak.

Virusolog nije mogao tačno da kaže u kom trenutku se ti simptomi javljaju, ali, kako je rekao, „mislimo da nastupa tek kada infekcija već odmakne“.

Na pitanje da li se virus prenosi preko stolice, Štrek kaže da ta mogućnost nije isključena, ali da nema dokaza da je tako.

- Našli smo genetski materijal virusa u WC-šoljama, što, međutim, još ne znači da je infektivan – rekao je stručnjak.

Opisujući tipičnog pacijenta obolelog od Covid-19, bonski stručnjak kaže:

- Tipičan oboleli ispoljava samo blage simptome, što pokazuje i kineska studija iz Šenžena, prema kojoj 91 odsto zaraženih ima samo slabe do umerene simptome: suv kašalj, koji nadražuje grlo, eventualno visoku temperaturu. Mi smo u našoj studiji otkrili simptom gubitka čula mirisa i ukusa. U trideset odsto slučajeva oboleli su imali dijareju, što je veći procenat nego što se do sada pretpostavljalo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.