DREVNI RECEPT IZ BIBLIJE KOJI LEČI I NAJTEŽE BOLESTI: Čaj od lišća ove biljke je NEVEROVATNO LEKOVIT
Čaj od maslinovog lišća je veoma lekovit, Foto: Printscreen/Youtube

probajte obavezno!

DREVNI RECEPT IZ BIBLIJE KOJI LEČI I NAJTEŽE BOLESTI: Čaj od lišća ove biljke je NEVEROVATNO LEKOVIT

Jedinjenja u maslinovom listu jačaju imunološki sistem, podižu energiju organizma, poseduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno delovanje

Objavljeno:

Prema najnovijim istraživanjima, čaj od maslinovog lišća ima više antioksidansa nego zeleni čaj koji je na glasu kao jedan od najboljih.

Iako na samu pomisao masline uglavnom vizualizujemo ukusan i zdrav plod, izuzetno je koristan i lekovit i list masline. Naime, istorija te biljke seže daleko u prošlost, reč je o stablu koje može živeti i do 3000 godina. Preparate od maslinovog lišća koristili su i stari Egipćani, a u Bibliji se pominje više od 1000 puta.

List masline obiluje brojnim lekovitim svojstvima. Najaktivnije hemijsko jedinjenje u lišću masline koji se uglavnom i veže uz terapeutsko delovanje, naziva se oleuropein (gorki monoterpenski glukozid). Upravo to jedinjenje i produkti njegove hidrolitičke razgradnje pravo antibakterijsko delovanje.

Maslinov list pomaže kod upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa itd. Pomaže i kod upala mokraćnog sistema, ali i kod hirurških infekcija. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprečava infekcije uzrokovane delovanjem gljivica.

Jedinjenja u maslinovom listu jačaju imunološki sistem, podižu energiju organizma, poseduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno delovanje, smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, smanjuju krvni pritisak, koncentraciju šećera u krvi i nivo lošeg holesterola (LDL-a).

Recept za čaj Za šoljicu čaja od 2 do 3 dcl potrebno vam je od 15 do 20 osušenih listova masline. Prokuvajte vodu, ubacite u nju listove i kuvajte još 2 do 3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta pa ih zatim izvadite. Nije dobro da listovi stoje u vodi predugo.

Čaj možete piti hladan ili topao s medom, limunom ili bez ičega. Pijte ga svakoga dana kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno. Blagog je okusa. Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su mladi. Operite ih i osušite na vazduhu, a čuvati ih možete u zatvorenoj posudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Balkanspress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.