AKO BUDETE PILI OVU VITAMINSKU BOMBU, UVEK ĆETE BITI ZDRAVI: Tajni RECEPT za narodni LEK NADE MACURE!
Unos vitamimina je od izuzetne važnosti! Oraganizam mora da ima jak imunitet da bi svaku vremensku promenu mogao da podnese, Foto: Jelena Vučetić, Novi.ba

odličan savet

AKO BUDETE PILI OVU VITAMINSKU BOMBU, UVEK ĆETE BITI ZDRAVI: Tajni RECEPT za narodni LEK NADE MACURE!

Ove godine nas zima nije iznenadila

Objavljeno:

- Svi koji izlaze iz kuće rano ujutru je da ne kreću nigde pre nego što se pripreme za izlazak iz toplog doma. Prvo popijte neki topao napitak, sačekajte da se organizam razbudi, pa ga tek onda izložite spoljašnjim niskim temperaturama– savetuje Nada Macura.

– Ove godine nas zima nije iznenadila. Ipak, nekoliko saveta za sve koji izlaze iz kuće rano ujutru trebalo bi da se poštuje: da ne kreću nigde pre nego što se pripreme za izlazak iz toplog doma.

foto: Marina Lopičić

Sa hladnim danima, unos vitamina potrebniji je nego ikada:

– Unos vitamimina je od izuzetne važnosti! Oraganizam mora da ima jak imunitet da bi svaku vremensku promenu mogao da podnese.

Moja preporuka je da napravite salatu, vitaminsku bombu! Jednostavno se priprema a izuzetno je zdrava – kaže doktorka Macura i za čitaoce Dnevno.rs otkriva svoj „tajni recept”:

VITAMINSKA BOMBA NADE MACURE KOJA ĆE OTERATI VIRUSE I PREHLADU:

Potrebno vam je:

Jabuka, narandža, šargarepa, cvekla, đumbir i limun.

Priprema:

Sve sastojke usitniti, iseckati ili izrendati i preliti limunovim sokom. Po želji možete dodati i maslinovo ulje. Redovna konzumacija vitamina osnažiće vaš organizam.

Pored vitamina i pažljivog izlaganja hladnoći, adekvatno oblačenje treća je stavka kojoj morate posvetiti mnogo pažnje:

Adekvatno oblačnje je spas za ova hladna vremena, slojevito se odenite i neće biti zime za vas! Pamučna odeća treba da ide do tela. Vodite računa da zaštitite glavu i uši pošto je vetar izuzetno opasan, pogotovo za one ljude koji imaju problema sa upaloma uha. Deci je takođe imperativ zaštititi uši, jer su oni pogotovo osetljivi – zaključuje portparolka Hitne pomoći, doktorka Nada Macura.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Balkan Press)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.