JEDNA OD STVARI U VAŠOJ KUĆI PRENOSI KORONU KAO OD ŠALE: Kako je koristiti u vreme širenja VIRUSA
ilustracija, Foto: EPA/LUCA ZENNARO

kako se maksimalno zaštititi

JEDNA OD STVARI U VAŠOJ KUĆI PRENOSI KORONU KAO OD ŠALE: Kako je koristiti u vreme širenja VIRUSA

Detaljna uputstva Svetske zdravstvene organizacije

Objavljeno:

Mobilni telefoni su jedna od najprljavijih stvari koju imamo u kući pa bi u vreme širenja koronavirusa posebno trebalo obratiti pažnju na njihovu čistoću. Svetska zdravstvena organizacija dala je puno detalja o pravilnom pranju ruku koje je najbolja zaštita od infekcije, ali ako operete ruke pa uzmete svoj telefon, koji je pun bacila, ništa niste postigli, pišu NBC News.

Evo kako održavati svoj telefon čistim i biti siguran da ste s njega uklonili sve bacile.

1. Isključite telefon pre nego što počnete s čišćenjem.

2. Epl predlaže da koristite mikrofiber tkaninu koju upotrebljavate za čišćenje naočara. Ako imate Ajfon 7 ili neku noviju verziju, koja je otpornija na vodu, možete da koristite i toplu vodu sa sapunom, ali izbegavajte njome da čistite otvore na telefonu.

3. Epl i Samsung savetuju da ne koristite proizvode za čišćenje jer oni mogu da oštete osetljivost ekrana na dodir. Ipak, u vremenima širenja zaraze, kao što je trenutno širenje koronavirusa, sigurnost je važnija od blagog oštećenja ekrana. Ako baš nemate ništa drugo pri ruci, ublažite neko sredstvo za čišćenje vodom i budite nežni kada prelazite njime preko ekrana. Obrišite telefon i masku sa svih strana i pazite da tečnost ne uđe u otvore telefona.

4. Ako se bojite da ćete oštetiti ekran, kupite jeftinu zaštitu za ekran pa onda obrišite telefon preko zaštite jer nju lako možete zameniti.

5. Kada čistite starije telefone, koristite mekanu mikrofiber krpu i ne upotrebljavajte sredstvo za čišćenje i vodu jer su ti telefoni puno osetljiviji na tečnost.

Ako često razgovarate putem telefona, koristite slušalice umesto da prinosite telefon licu. Ipak, i slušalice bi trebalo očistiti pre korišćenja jer ni one nisu otporne na bacile, samo pazite da ono čime ih čistite ne uđe u otvore, to jest otvore obrišite suvom mikrofiber krpom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.