Više se nikad nećete uspavati, a da ne operete zube! (GIF)
Foto: Profimedia

BELI KAO BISERI

Više se nikad nećete uspavati, a da ne operete zube! (GIF)

Ovih 5 jezivih stvari vam se događaju svake noći, zato odvojite 5 minuta da učinite svoj život lepšim
Objavljeno: 11:29h

Da li redovno perete zube pred spavanje? Ako ne onda znajte da ste zbog toga često bolesni. Neoprani zubi vam ozbiljno mogu ugroziti zdravlje, i većina tegoba koje imate potiču odatle. Osim toga ukoliko već bolujete od neke bolesti, lošom oralnom higijenom možete da pogoršate simptome. Šta najviše oštećuje zube, a nisu slatkiši? (FOTO) 4 stvari koje izaziva neredovno pranje zuba: 1. Dijabetes Ukoliko ceo dan ne operete zube to vas neće dovesti do velikih zdravstvenih problema. Suva usta i visok nivo bakterija mogu da pogoršaju već prisutne bolesti kao što je dijabetes. Ukoliko imate problema sa dijabetesom, uvek imajte pri ruci žvake bez šećera ili konac za zube koji mogu da uklone probleme u ustima koji doprinose negativnoj regulaciji šećera u krvi. Niste se dovoljno naspavali? Ne brinite, posle ovoga - sigurno hoćete! (FOTO) (GIF)

foto: Giphy
2. Kognitivni problemi Istraživanja pokazuju da bolesti desni izazvane lošom oralnom higijenom mogu povećati rizik od Alchajmerove bolesti i drugih kognitivnih problema. Kako ove vremenske neprilike utiču na vaše zdravlje? (FOTO) (GIF)
foto: Giphy
3. Osteoporoza Održavanje higijene zuba i jezika ojačava kosti, odnosno deo njih koje se nalaze u ustima. Prema Nacionalnom zdravstvenom institutu u SAD, previše bakterija između obraza može dovesti do propadanja vezivnog tkiva koje drži jezik na mestu, ali i problema sa imunim sistemom. Ovu grešku svi pravimo tokom tuširanja! (FOTO) (GIF)
foto: Giphy
4. Bolesti srca Veliki broj bakterija u ustima stvara idealne uslove za stvaranje patogena koji su odgovorni za stvaranje plaka u arterijama. Takozvani arterijski plak povećava rizik od srčanih i moždanih udara.
foto: Giphy
5. Stres Svi se bore da pobede svakodnevni stres, ali malo ko zna da na jednostavne nbačine doprinosi tome da bude pod još intenzivnijim stresom. Nepranjem zuba pojačavate stres. Loša oralna higijena doprinosi upalama i stvara jači psihološki nemir.
foto: Giphy
(Espreso.co.rs / Izvor: seventeen.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.