PAŽNJA, DOKTORI UPOZORAVAJU! Ako vam je stalno hladan ovaj deo tela, možda vam preti srčani udar
Srčani udar / Ilustarcija, Foto: Profimedia

oprez

PAŽNJA, DOKTORI UPOZORAVAJU! Ako vam je stalno hladan ovaj deo tela, možda vam preti srčani udar

Ponekad nije bezazleno

Objavljeno:

Simptomi srčanog udara obično se povezuju sa bolovima u grudima, ali ne i sa bolovima u drugim delovima tela. Ukoliko osećate hladnoću u određenom delu tela, to može da bude manje poznati simptom da ste u riziku od srčanog udara.

Kako pišu strani mediji ukoliko osećate hladnoću u nogama ili rukama to može da bude simptom bolesti srca. Ovaj simptom koji može biti praćen bolom, ukočenošću i slabošću nastaje kada se krvni sudovi u nogama ili rukama suze.

Pored ovog nekarakterističnog simptoma, nelagodnost i bol u grudima mogu da ukažu na srčani udar.

Doktori savetuju da kad osećate jaku bol u vidu pritiska, punoće ili stiska u grudima koji traje duže od nekoliko minuta potrebno je što pre da se javite lekaru.

Neprijatnost može da se javlja u segmentima, a može i da se proširi na ostale delove tela kao što su ramena, ruke, leđa, vrat zubi ili usta.

Žene uglavnom imaju mučnine, usporeno disanje, probavne smetnje, neuobičajen umor i hladan znoj usled srčanog napada jer im se začepljenja često javljaju u manjim krvnim sudovima, a ne samo u glavnim arterijama. One, uglavnom, kao dosta starije imaju svoj prvi srčani napad. Naime, ovo se kod žena javlja oko 72. godine, dok se kod muškaraca javlja uglavnom oko 65. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.