OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK KOJI MOŽETE DA POJEDETE: Izaberite namirnice i jedite zdravo, DOKTORI GA PREPORUČUJU!
Foto: Profimedia

zdrave navike

OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK KOJI MOŽETE DA POJEDETE: Izaberite namirnice i jedite zdravo, DOKTORI GA PREPORUČUJU!

Po jutru se dan poznaje

Objavljeno:

Večita je dilema šta je poželjno doručkovati. Različita su mišljenja i stručnjaka o ovoj temi, ali sigurno nećete pogrešiti ako na prazan stomak pojedete namirnice koje navode.

Preporučuju ovsenu kašu jer sadrži vlakna koja stvaraju osećaj sitosti i smanjuju nivo holesterola. Heljdina kaša blago stimuliše probavni sistem i predstavlja odličan izvor proteina, gvožđa i vitamina.

Sjajan izbor je i palenta jer pomaže u izbacivanju toksina i teških metala iz organizma, a daje i duži osećaj sitosti. Nećete pogrešiti ako na prazan stomak pojedete med. Budi organizam, daje mu snagu i energiju, a povećava i nivo hormona sreće (serotonin).

Beskvasni hleb od celog zrna, odnosno ugljeni hidrati u njemu, pokreću organizam bez osećaja nadutosti. Ako započnete dan sa tunjevinom obezbedićete organizmu neophodne proteine i energiju.

Preporučuju se i jaja, jer su istraživanja pokazala da njihovo konzumiranje za doručak značajno smanjuje unos kalorija tokom dana. Lubenica na prazan želudac dobra je za oči, srce i pluća, dok borovnica utiče na jačanje memorije i imunitet, zbog čega može da bude odličan dodatak doručku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.