OTKRIJTE KAKAV TIP STOMAKA IMATE: Još važnije, saznajte kako da ga se najlakše rešite
Foto: Profimedia

sprečavanje gojaznosti

OTKRIJTE KAKAV TIP STOMAKA IMATE: Još važnije, saznajte kako da ga se najlakše rešite

Kad otkrijete zbog čega je došlo do nakupljanja masnoća na području stomaka, možete početi aktivno uklanjati masne naslage.

Objavljeno:

Većina nas misli da je vežbanje u teretani najbolji način da se dođe do ravnog stomaka. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, to nije tačno. Da biste uspešno vratili ili postigli zavidnu figuru, morate prvo otkriti kakav stomak imate.

Male promene u uobičajenom ritmu života, menjanje prehrambenih navika ili načina rada, uvek utiču na ljudsko telo, stvarajući masne naslage na određenim delovima.

Kad otkrijete zbog čega je došlo do nakupljanja masnoća na području stomaka, možete početi aktivno uklanjati masne naslage.

U nastavku saznajte koje vrste masnoća na trbuhu postoje kako biste ih se mogli brzo i lako rešiti.

Stomak od stresa

Ovakav stomak, kao što ime implicira, pojavljuje se zbog stresa. Većina masnoća nalazi se odmah ispod grudi i oko pupka, a želudac je na dodir dosta tvrd.

Ako imate ovakav stomak, morate ukloniti stres, ograničiti konzumaciju kafe i jesti više hrane koja sadrži magnezijum.

Stomak od hormona

Ako stomak izgleda kao jastuk sa svake strane, mekan je na dodir i masnoća se nalazi u donjem delu, to znači da imate hormonski stomak.

Da biste se osloboditi ovakvog stomaka, trebate ograničiti konzumiranje masne hrane i jesti više avokada, ribe, orašastih plodova i jaja.

Stomak od nadutosti

Ovakav oblik javlja se zbog loše ishrane, netolerancije na određene namirnice ili nekih vrsta alergija na hranu. Kod ovakvih slučajeva stomak je ujutro ravan, a u poslepodnevnim časovima se nadima zbog previše gasova u crevima.

Najbolji način da se rešite ovakvog stomaka je da počnete redovno trenirati. Naglasak se stavlja na kardio vežbe, uz koje trebati osigurati telu kvalitetan san, a nije na odmet proveriti jeste li intolerantni na neku hranu.

Stomak od alkohola

Kao što i sam naziv kaže, ovakav stomak pojavljuje se kod osoba koje su sklone redovnom konzumiraju alkoholnih pića. Ako pijete puno piva ili veće količine drugih pića, može vam se stvorili masnoća na stomaku, posebno muškarcima.

Vaš zadatak je ograničiti konzumaciju alkohola i jesti više voća i povrća.

Stomak nakon trudnoće

Ako imate takav stomak, verovatno ste ne tako davno rodili dete. Nakon porođaja nije lako vratiti liniju jer imate mnogo obaveza oko deteta, pa nemate vremena za sebe.

Ono što možete je svom dnevnom jelovniku dodati ribu, orahe, masline, zdrava ulja i druge namirnice koje sadrže dobre masti, prenosi portal Centar Zdravlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/centarzdravlja.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.