VODITELJKA JE UMRLA SAMO 10 DANA OD DIJAGNOZE: Dijanin muž sada upozorava žene da paze na SIMPTOME (VIDEO)
Dijana Oksberi, Foto: Youtube printscreen

UŽASNA BOLEST

VODITELJKA JE UMRLA SAMO 10 DANA OD DIJAGNOZE: Dijanin muž sada upozorava žene da paze na SIMPTOME (VIDEO)

Njoj je prošle godine, u 51. godini života, dijagnostikovan agresivan oblik raka jajnika. Izgubila je život samo 10 dana nakon te strašne dijagnoze

Objavljeno:

Dijana Oksberi bila je poznato lice televizije BBC North West - vodila je vremensku prognozu, i gledaoci su je voleli, dok je nije snašla užasna bolest.

Njoj je prošle godine, u 51. godini života, dijagnostikovan agresivan oblik raka jajnika. Izgubila je život samo 10 dana nakon te strašne dijagnoze.

Njen suprug, snimatelj Ijan Hindl, sada je progovorio o tragediji.

- Ne prolazi dan kada ne razmišljam o njoj, često plačem razmišljajući o njoj - priznaje 57-godišnji kamerman, otac njihove dvoje male dece.

- Nedostaje mi njen smisao za humor, njena ljubav. Bila je sjajna supruga i majka i nedostaju mi sve stvari koje smo radili zajedno.

Kada je umrla u januaru 2019. godine, njena smrt ostavila je ogromnu rupu u životima njene porodice.

- Brzina bolesti bila je toliko šokantna za sve nas. U početku to nije bila toliko bolesna da smo mislili da će umreti. Ali kliše je misliti da rak traje dugo. Ponekad jeste tako, a nekad ne. - kaže Ijan.

Dijana je u novembru počela da oseća umor i bolove u stomaku, ali nije mislila da je u pitanju ništa ozbiljno. Nije imala istoriju bolesti poput raka jajnika u porodici.

Delovalo joj je kao da je bolest došla " ni od kuda". Njen suprug sada, u retrospektivi, vidi da su simptomi ipak postojali.

- Ipak je to deo problema. Rak jajnika poznat je kao "tihi ubica", ali u stvari "šapuće". Postoje simptomi kao što su naduvenost, gubitak apetita, bol u trbuhu i umor koji zajedno mogu upućivati na to.

11. decembra, Dijana je tražila da ode u hitnu, jer je bila u velikim bolovima. Nakon testova obavljena je potpuna histerektomija i tkivo je poslato na biopsiju. Vest da je imala rak jajnika u trećem stadijumu, stigla je u novogodišnjoj noći 2018. - u ponedeljak - i ona je prebačena u bolnicu Manchester Christie.

U roku od šest dana, lekari su pripremali Ijana za najgore.

- U ponedeljak su rekli da će ona umreti te noći, ali dan posle je sedela i razgovarala s ljudima koji su došli u posetu - kaže on.

- Ostao sam s njom i razgovarao s njom, čak i kad nije mogla odgovoriti jer je bila tako umorna. Razgovarali smo o audio-knjigama koje je slušala, deci i svakodnevnim situacijama. Prijatelji su i dalje posećivali. Bila je okružena ljubavlju. Kad je umrla četiri dana kasnije, bio sam s njom. - završava svoju tužnu ispovest njen muž.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.