Ovu grešku svi pravimo tokom tuširanja! (FOTO) (GIF)

A TAKO JE NEPRIMETNA

Ovu grešku svi pravimo tokom tuširanja! (FOTO) (GIF)

Prilikom kupanja nikad ne pazite na ovaj detalj, a on vam može ugroziti zdravlje i više nego što mislite...
Objavljeno: 20:26h

Sama pomisao na tuširanje ili kupanje deluje tako osvežavajuće i čisto, ali skoro sve osobe rade jednu stvar koja ga ne čini tako čistim. Jutro je najopasnije za vaše zdravlje (FOTO) (GIF) Da li ste se ikada nakon tuširanja, peškirom kojim brišete telo obrisali i lice? Akoto radite s vremena na vremet znači da ste napravili jednu od najvećih greški kod tuširanja na koju većina zapravo čini.

Telo je dom za mnoge bakterije koje se nakon tuširanja prenose na peškire. Ako ih nepravilno sušite i ne peremo ih dovoljno, na njima se stvaraju gljivice koje mogu biti opasne za vaše zdravlje.
Peškirom za telo dodirujete i intimne delove. Upravo zbog toga njime nikada ne biste trebali da brišete lice jer tako na osetljivo područje prenosite razne bakterije koje mogu izazvati razne zdravstvene tegobe. Tako možete čak dobiti i konjuktivitis, ili bakterije poput Ešerihije Koli. Zbog toga dermatolozi savetuju da za brisanje lica uvek koristite poseban peškir koji treba da redovno perete. Preporučeno je da ga zamenite na svaka dva dana, pogotovo ako imate problematičnu kožu lica. Na peškiru se skupljaju ostaci sebuma, šminke i nečistoća koje brisanjem možete da prenesete na lice. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.