UŠI SU VAM JAKO CRVENE I IMATE OSEĆAJ DA GORE? Evo zbog čega bi trebalo da posetite LEKARA ODMAH!
Vodite računa, Foto: Profimedia

oprez

UŠI SU VAM JAKO CRVENE I IMATE OSEĆAJ DA GORE? Evo zbog čega bi trebalo da posetite LEKARA ODMAH!

Posmatranje naših ušiju može da nam pomogne da prepoznamo svoje trenutno zdravstveno stanje ili čak predvidimo buduće probleme sa zdravljem.

Objavljeno: 29.01.2020. 17:50h

Sudeći prema mnogim zdravstvenim studijama, postoji neurološka veza između određenih tačaka na našem telu i unutrašnjih organa.

Stoga, posmatranje naših ušiju može da nam pomogne da prepoznamo svoje trenutno zdravstveno stanje ili čak predvidimo buduće probleme sa zdravljem. Takođe, uši nam mogu pomoći da određene bolesti i izlečimo. Zanima vas kako je to moguće? Odgovore potražite u tekstu.

Uši mogu poslužiti u identifikaciji

Kada se rodimo, naše uši su već u potpunosti oformljene. Iz tog razloga mogu poslužiti za prepoznavanje i identifikaciju osoba, slično kao otisci prstiju.

Recesivni ili dominantni geni

Prema studijama, spojena ušna resica (priljubljena uz glavu) jeste recesivna nasledna osobina. Odvojena ušna resica dominantna je osobina u nasleđivanju.

Nedostatak vitamina i kalcijuma

Ako su vaše uši blede, to može pokazivati da u telu imate nizak nivo određenih vitamina ili kalcijuma.

Problemi sa bubrezima

Ukoliko su vaše uši crvene, to može značiti da imate probleme sa bubrezima.

Poremećaji na mozgu

Ako su vaše uši jarko crvene, to može biti znak gubitka pamćenja, čestih glavobolja ili bolesti mozga. Zapaljenje hrskavice uha je simptom bolesti zvane relapsirajući polihondritis.

foto: Profimedia


Refleksologija uha

Releksologija uha efikasna je kao i refleksologija stopala ili dlana za oslobađanje od stresa i bolova. Više od 200 akupunkturnih tačaka na uhu povezano je sa različitim organima i skeletno-mišićnim sistemom. Pritisak na ove tačke može pomoći da se rešite mnogih zdravstenih problema, kako fizičkih, tako i emocionalnih. Većina delova tela i organa se poklapa sa nerođenim detetom u fetalnom položaju.

Mapa uha

Masiranjem određenih tačaka na uhu možete rešiti jednostavne probleme sa zdravljem, kao što je glavobolja. Ipak, za ozbiljnije zdravstvene probleme, najbolje je da se obratite lekaru ili specijalnim ordinacijama za akupunkturu i refleksologiju.

Tačke na uhu

Postavljanjem štipaljki na ove tačke na uhu možete se rešti manjih bolova u sledećim delovima tela:


1. Leđa i ramena;
2. Unutrašnji organi;
3. Zglobovi;
4. Nosni sinusi i grlo;
5. Organi za varenje;
6. Glava i srce.

Bonus video:

(Espreso.rs/Fokuzz.com) 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media