KORISTILA MENSTRUALNU ČAŠICU I DOBILA JEZIVU BOLEST: Zbog GREŠKE pri upotrebi morali su da joj AMPUTIRAJU STOPALA
Morate da znate kako se pravilno koristi, Foto: Profimedia

UŽASAN SLUČAJ

KORISTILA MENSTRUALNU ČAŠICU I DOBILA JEZIVU BOLEST: Zbog GREŠKE pri upotrebi morali su da joj AMPUTIRAJU STOPALA

Ona je inače medicinska sestra i rekla je da nigde na pakovanju čašice nije pisalo koliko dugo može ostati u telu i koliko često je treba oprati

Objavljeno:

Sandrin Grenu (36) iz Francuske doživela je sindrom toksičnog šoka nakon upotrebe menstrualne čašice koja je prouzrokovala infekciju bubrega, jetre i pluća i provela je tri nedelje na intenzivnoj nezi, prenosi Daily Mail.

Ona je inače medicinska sestra i rekla je da nigde na pakovanju čašice nije pisalo koliko dugo može ostati u telu i koliko često je treba oprati. Nije sigurna koliko tačno, ali kaže da čašicu nije izvadila nekoliko sati, sve dok se nije počela osećati jako loše.

Razvila je toksični šok, a onda i sepsu nakon što je bakterija zlatni stafilokok, koja se prirodno nalazi u vagini, ušla u krvotok. Osetila je blage bolove u trbuhu koji su postajali sve jači, do te mere da je morala otići u hitnu.

- Infekcija je zahvatila moje bubrege, pluća i jetru.

Nakon toga napala je ruke i noge s kojih su leari morali da amputiraju stopala i prste kako bi infekcija prestala da se širi po telu.

Sada, devet meseci kasnije, Sandri uči da hoda s protezama.

Ostavljanje tampona ili menstrualnih čašica predugo u telu stvara bakterije koje mogu dovesti do stanja koje je doživela Sandrin - sepse. Simptomi su visoka temperatura, glavobolja, bol tela, visoki pritisak, proliv i mučnina, a dolaze naglo i postaju sve intenzivniji.

Menstrualne čašice trenutno su jako popularne, a napravljene su od silikona. Koriste se više puta, a potrebno ih je izvaditi, oprati i vratiti– svaki sat do dva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.