JAPANSKE JABUKE SU PRAVI IZVOR ZDRAVLJA! Tope kilograme i čuva VAS OD PREHLADA
Japanska jabuka, Foto: Profimedia

zdravo i ukusno

JAPANSKE JABUKE SU PRAVI IZVOR ZDRAVLJA! Tope kilograme i čuva VAS OD PREHLADA

Lekovito deluje kod bolesti želuca, creva, kod lečenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, deluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača celokupni imuni sistem

Objavljeno:

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.

Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.

Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno deluju i na probavu. Obilje vlakana u njoj je čine saveznikom digestivnog trakta. Podstiče rad creva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tela, a uspešno rešava problem opstipacije.

Lekovito deluje kod bolesti želuca, creva, kod lečenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, deluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača celokupni imuni sistem.

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Urštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

foto: Profimedia

Predstavlja sjajan lek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara. Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.

Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena daće joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i sprečito znakove preranog starenja poput bora, staračkih pega, podočnjaka i opuštenih mišića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.