NAJUKUSNIJI NAPITAK, A ZA SAMO 4 DANA OTAPA SALO SA STOMAKA: Ovo je recept za VODENI ELIKSIR!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo morate da probate

NAJUKUSNIJI NAPITAK, A ZA SAMO 4 DANA OTAPA SALO SA STOMAKA: Ovo je recept za VODENI ELIKSIR!

On se naziva vodenim eliksirom zato što je još puno zdraviji od obične vode

Objavljeno:

Naravno da znate da bi dnevno trebalo da popijete barem osam čaša vode, a i više ako ste fizički aktivni. Toliko je neophodno organizmu za odgovarajuću hidrataciju i da bi mogao pravilno da funkcioniše. Pijenje vode, kao i konzumiranje namirnica bogatih vodom, poput lubenice ili krastavca, ima neverojatne dobrobiti za zdravlje, uključujući i smanjenje osećaja iscrpljenosti.

Odlični rezultati

No, možda je najveća dobrobit pravilne hidratacije za stomak to što se tako u vašem telu održava odgovarajuća ravnoteža tekućina, a time se sprečava pojava neugodnog zadržavanja tekućine u tkivima i posledične otečenosti udova, nadutosti i zatvora. Osam čaša vode je samo smernica jer svačija potreba za tekućinom je različita, zavisno od načina na koji funkcioniše njegovo telo kao i o količini fizičke aktivnosti. U svakom slučaju, za početak nije loše držati se preporuke o tih osam čaša, a u taj broj uračunava se sva tekućina uključujući i namirnice bogate vodom koje tokom dana konzumiramo.

Ovaj napitak se naziva vodenim eliksirom zato što je još puno zdraviji od obične vode. Njegovi sastojci nisu tu samo zbog boljeg ukusa već svaki od njih ima svoj blagotvorno dejstvo na telo pa tako,na primer, đumbir deluje umirujuće na gastrointestinalni trakt dok menta osvežava, a limun čisti organizam i sprečava nakupljanje štetnih tvari. Što je još važnije, svakodnevna konzumacija tog napitka pomoći će vam da se bolje skoncentrišete na svoj cilj - ravan stomak jednom zauvek.

Za najbolje rezultate ovu vodu bi trebalo ispijati četiri dana za redom pa napraviti pauzu (7 do 10 dana), ali je bitan taj kontinuitet od četiri dana.

Recept za vodeni eliksir

2 l vode (8 i 1/2 čaša)

1 čajna kašika sveže naribanog đumbira

1 krastavac srednje veličine, oguljen i narezan na tanke kolutove

1 limun srednje veličine, narezan na tanke kolutove

12 malih listova mente

Pomešajte sve sastojke u velikoj šerpi i ostavite da stoji preko noći kako bi se okusi proželi. Popijte cielu šerpu tokom idućeg dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Živim.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.