RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE, A NEMATE PROBLEMA SA CIRKULACIJOM! Moguće je da bolujete od OVOGA!
Krv, ilustracija, Foto: Milan Obradović / Beta

obratite pažnju

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE, A NEMATE PROBLEMA SA CIRKULACIJOM! Moguće je da bolujete od OVOGA!

Posledice se mogu odraziti na krvnu sliku!

Objavljeno:

Hladni prsti na rukama i nogama prilično su česta pojava, naročito kod žena i ne moraju da označavaju ništa značajno. Ipak, to može da bude znak ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Dijabetes

Osim što su vam često hladne ruke, ponekad u dlanovima i stopalima osećate trnce – to mogu biti prvi znakovi dijabetesa. Posledice se mogu odraziti na krvnu sliku.

Štitna žlezda

Usporen rad štitne žlezde dovodi do usporavanja metabolizma, a često je praćen hladnim dlanovima i stopalima. Umor,česta pospanost, usporenost tela i pokreta te slabo podnošenje visokih temperatura su znakovi ovog poremećaja.

Slabokrvnost

Uz hladne prste na rukama i nogama često vas hvata umor, glavobolja i malaksalost – u slučaju da vam se to događa, vreme je da proverite krvnu sliku jer vam možda nedostaje gvožđa. Ono je glavni sastojak hemoglobina, molekula koje prenose kiseonik u krv i daju joj crvenu boju. Hladni ekstremiteti stoga mogu da budu znak anemije, odnosno slabokrvnosti.

Stres

I stres može da bude uzrok hladnih ruku i nogu. On pojačava adrenalin koji pak sužava krvne žile i slabi cirkulaciju pa su ruke i noge hladnije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.