JELA JE SAMO TRI STVARI: I smršala je čak 60 kilograma!
Ilustracija, Foto: Myzerocarblife

Zdrava dijeta ili ne?

JELA JE SAMO TRI STVARI: I smršala je čak 60 kilograma!

Kelly Hogan (37) je težila 118 kilograma u najdebljoj fazi, a tvrdi kako je smršala 60 kilograma bez puno muke ali je na dan znala jesti i po kilogram mesa

Objavljeno:

Majka troje dece koja je drastično transformisala svoje telo tako da je smršala čak 60 kilograma tvrdi kako su za to zaslužne samo ti namirnice - jaja, meso i sir. Kelly Hogan stara 37 godina u svojoj je najdebljoj fazi imala je 118 kilograma pa je u tom trenutku odlučila da se nešto mora promeniti, a rešenje je videla u ishrani bez ugljenohidrata.

Ona ne samo da je ograničila svoju ishranu, već je svela isključivo na tri namirnice, što je kao rezultat dalo drastičan gubitak kilograma pa danas ima stabilnih 61 kilogram. "Na zidu imam isprintane sve nutrijente koje meso sadrži u sebi, a svakog dana jedem meso, jaja i sir bez ičeg drugog, nikad ne pravim izuzetke".

Njena deca stara pet, tri godine i beba od osam meseci takođe jedu ishranu sa manje ugljenohidrata, iako konzumiraju voće i povrće, dok je suprug James obožavatelj ugljenohidrata i ne želi ih se odreći.

Nakon odricanja ugljenohidrata Kelly otkriva kako joj ne nedostaju, ali priznaje da ponekad ipak žudi za maslacem od kikirikija. Ona upoređuje svoj odnos sa ugljenohidratima kao zavisnost prema drogi. Sada smatra kako je prekinula začarani krug zavisnosti zauvek pa joj ne nedostaju čak ni slatkiši.

- Nemam želju za tom hranom. Kad sam bila na dijeti sa smanjenim unosom ugljenohidrata, povremeno bih sebi dopustila slatkiše i to bi samo pogoršalo stvar - kaže Kelly.

Njeno gomilanje kilograma započelo je već u srednjoj školi, a po vlastitom priznanju probala je svaku dijetu koja postoji, no niti jedna dugoročno nije urodila plodom.

Njen joj je porodični lekar predložio ishranu bez ugljenohidrata, doslovno joj jamčeći kako će uspešno smršati. Ipak, s njenim se metodama ne slažu baš i nutricionisti, koji navode da u toj prehrani višak belančevina i masnoća dovodi do toga da metabolizam proizvodi suviše ketona, spojeva koji oštećuju bubrege, živce, jetru i druge organe.

Što dijeta duže traje, to su oštećenja sve veća. Zbog preteranog unosa zasićenih masnoća može zakrčiti krvne sudove i izazvati srčani i moždani udar.

Iako na početku nije jela samo meso, sir i jaja, već i ribe ako i razno povrće, otkrila je kako je posljednjih 20-ak kilograma izgubila tek na vlastitom režimu odricanja.

Uopšteno, ona svakog dana pojede oko 90 dekagrama mesa na dan, najčešće piletinu ili odrezak. Pravi i omlet sa slaninom, a uživa u svežem i tvrdom siru.

- Više ne brojim kalorije već jedem kad sam gladna. Ne vežbam i nemam problema s kilažom - rekla je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.