UJUTRO SE PROBUDILA I UGLEDALA SVOJU PLJUVAČKU NA JASTUKU: Otišla je kod doktora, i saznala nešto STRAŠNO!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

kORISNO!

UJUTRO SE PROBUDILA I UGLEDALA SVOJU PLJUVAČKU NA JASTUKU: Otišla je kod doktora, i saznala nešto STRAŠNO!

Ova situacija se dešava kada ste se dobro naspavali, tj. znači da niste imali poteškoća da zaspite i da ste niste budili..

Objavljeno: 13.01.2020. 18:25h

Ono što nam se zna dogoditi posle spavanja jeste da na jastuku uočimo "baricu" pljuvačke.

Evo šta to može reći o vašem snu:

Obično će osobe koje su baš umorne i nisu dugo spavale, na jastuku uočiti ovakvu baricu pljuvačke. Ova situacija se dešava kada ste se dobro naspavali, tj. znači da niste imali poteškoća da zaspite i da ste niste budili. Što znači da je vaš san bio neprekinut, piše megagiga.info.

Ono na šta još može ukazivati ovakva situacija jeste da ste sanjali nešto lepo i da je vaše raspoloženje dobro. Posle ovakvog spavanja se obično osećamo odmornije.

Ovakva situacija se može desiti i dok se vozite ili u nekim situacijama kada ste umorni, ali ne planirate spavati. Ipak, puno ste umorni i zaspite.

Da li vam se nekada dogodilo da se vaše telo iznenada trzne u trenutku kad taman hvatate prvi san?

Ne brinite, ovo je uobičajena pojava, a naučnici su konačno ustanovili o čemu se radi.

Ponekad se možete osećati kao da padate s velike visine. Ljudi posvuda su na različite načine pokušali objasniti taj osećaj. Svi smo to doživeli na drugačiji način, ali konačni rezultat je da ćete završiti buđenjem iz svog stanja mirovanja.

Pre svega, stručnjaci veruju da postoje neki spoljašnji uzroci koji mogu povećati verovatnoću za trzanje, kao što su kofein i duvan. Preporučeno je da ne pijemo kafu nekoliko sati pred odlazak u krevet jer bi time mogli povećati svoje šanse za podlieganje pojavi.

Neki stimulansi kao što su adderall ili Ritalin mogu imati sličan efekat. Nedostatak sna takođe je okidač. Trzanje se obično događa kada neko zaspe prebrzo od iscrpljenosti.

U prvim fazama sna, vaši otkucaji srca i disanje usporava brzo. Ponekad, kada je neko stvarno iscrpljen, mozak nastavlja kroz ove faze sna prebrzo i to ga zbunjuje. Tada telo brzo reaguje sa hemikalijama koje uzrokuju da se probudite sa trzajem.

Bonus video:

(Espreso.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media