KEFIR JE NEUPOREDIVO ZDRAVIJI OD OBIČNOG JOGURTA I TO SAMO ZBOG 1 JEDINE STVARI!
Jogurt, ilustracija, Foto: Printscreen

jasno je

KEFIR JE NEUPOREDIVO ZDRAVIJI OD OBIČNOG JOGURTA I TO SAMO ZBOG 1 JEDINE STVARI!

Zbog svojih lekovitih sastojaka kefir se smatra velikim saveznikom zdravlja

Objavljeno:

Zbog mnogobrojnih dobrobiti, kefir je bolji od jogurta i zato bi trebalo da ga, bar povremeno, zamenimo ovim napitkom.

Kefir je toliko zdrav napitak da ga čak zovu i "magično mleko". Pravi se od kozjeg, kravljeg ili ovčijeg mleka, koje je pomešano sa zrnima kefira i ostavljeno da fermentira. Prepun je probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranjivih sastojaka. Lako ga konzumiraju oni ljudi koji imaju problema sa tolerancijom na laktozu. Mnogo je razloga zbog kojih je kefir bolji od jogurta i zato bi trebalo da ga, bar povremeno zamenimo ovim napitkom.

Šta su to kefirna zrnca?

Reč je o kombinaciji kvasca i posebnih bakterija, izmešanih sa raznim proteinima, lipidima i šećerima, od kojih se formiraju "klanovi" zdravih bakterija u fementisanom mleku i zato kefir ima gušću strukturu. Kefir je vrlo staro piće (veruje se i više od 5.000 godina). Došao je do nas putujući sa Kavkaza, preko Kine.

Zašto je kefir tako zdrav?

On ima mogućnost da očisti naše telo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, poboljša imuni sistem, kontroliše dijabetes i netoleranciju na laktozu. Vrlo je koristan onima koji žele da smršaju, poboljšaju zdravlje kože i kose i da se zaštite od raznih gljivičnih i virusnih infekcija.

Za probavu je mnogo bolji, jer sadrži zdrave probiotike, koji mogu da izbace loše bakterije iz creva i pomažu nam da bolje prihvatimo i obradimo hranu. Uz to, sadrži dijetalna vlakna i sprečava pojavu zatvora. Oboleli od dijabetesa i oni koji ne podnose laktozu trebalo bi da redovno konzumiraju kefir. Kefir sadrži šećere, ali i bakterije koje "jedu" laktozu.

Višak šećera se izbacuje iz organizma pre nego što uspe da izazove probleme sa šećerom u krvi. Oni koji konzumiraju kefir trebalo bi da imaju na umu da ovaj napitak zaista čisti organizam, pa je moguće da malo češće posećujete toalet, piše Kurir Stil.

Opšte zdravlje

Pun je vitamina C i dobrih minerala i zato je odličan za jačanje imuniteta. Bogat je i proteinima i jača metabolizam, ali i poboljšava zarastanje rana i brži oporavak. Neka ga imaju na umu i oni koji imaju problema sa arteriosklerozom ili koji su imali moždani ili srčani udar. Kefir i za njih može biti vrlo koristan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.