UMIRUJE CREVA, PODIŽE IMUNITET I OTKLANJA UMOR: Pila je ovaj napitak za doručak i preporodila se!
Đumbir je jako zdrav, Foto: Profimedia

odličan sok

UMIRUJE CREVA, PODIŽE IMUNITET I OTKLANJA UMOR: Pila je ovaj napitak za doručak i preporodila se!

U jelima i pićima poboljšava probavu i pomaže u lečenju prehlada...

Objavljeno: 12:13h

Đumbir je jedan od najpopularnijih začina u svetu, pogotovo u Aziji.

Sadrži spojeve zvane gingeroli koji poseduju protuupalno, analgetsko, antikarcinogeno delovanje. Đumbir u jelima i pićima poboljšava probavu i pomaže u lečenju prehlada.

Za imunitet - ako si sklona prehladama i gripi, trebaš redovno piti đumbir jer će on pozitivno delovati na osnaživanje tvog imuniteta. Pijenje soka od đumbira poboljšava učinak antibiotika i poboljšava cirkulaciju.

Za prevenciju od tumora - dosta studija je do sada potvrdilo da je đumbir dobar u "borbi" protiv tumora, osobito onog jajnika.

foto: Profimedia

Za obolele od iritabilnog creva - đumbir ublažava simptome iritabilnog creva ako se pije u obliku čaja ili soka.

Kod Alchajimerove bolesti - istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đubira može usporiti propadanje moždanih ćelija što je glavni uzročnik Alchajmerove bolesti.

Za apetit - đumbir može podstaknuti ali i smanjiti apetit. Na podsticanje apetita deluje tako što proizvodi više kiseline u želucu. A kao sredstvo za mršavljenje deluje tako jer "spaljuje" masnoće i daje duži osećaj sitosti.

Za umorne mišiće - nakon treninga snage dobro je jesti hranu u koju si dodala đumir. Najbolje deluje ako ga popiješ ili pojedeš ujutro pre bilo koje druge hrane ili pića.

Za stabilizaciju glukoze u krvi - naučnici u Australiji otkrili su da đumbir reducira visoke količine glukoze u krvi. Važno je da znaš koliki ti je nivo glukoze u krvi jer to utiče na tvoju težinu i razinu energije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.