SVEMOĆNA BILJKA: Sprečava gotovo SVE bolesti, pa i RAK! OVDE je možete naći!
Foto: Shutterstock

zdravlje

SVEMOĆNA BILJKA: Sprečava gotovo SVE bolesti, pa i RAK! OVDE je možete naći!

Mačija kandža izlečila je rak i reumatoidni artritis još u 1920-im

Objavljeno: 22:03h

Potraga za lekovima trebalo bi da se usmeri u šumu, gde u prirodi postoji preko pet miliona lekovitih supstanci i gde se svake godine otkriva još prirodnih lekova.

Sav novac za prikupljanje sredstava za lečenje raka, koji ide u džepove izvršnih direktora Big Pharma-e, trebalo bi staviti u ruke prirodnjaka koji znaju gde da traže, šta da traže i kako to da iskoriste.

Terapeutski efekat lekovite biljke Mačija kandža za lečenje raka dojke, leukemije i raka pluća dobro je poznat u Južnoj Americi i brazilski naučnici su sproveli iscrpna istraživanja.

Međutim, u Americi se stotine miliona dolara troše na opasne metode detekcije poput mamografa koji često daju lažno pozitivno stanje i guraju ljude na nepotrebne hemoterapije i zračenje.

Budući da je naš imunološki sistem konstantno aktivan i da sprečava rak da se razvije, svi smo na neki način preživeli ovu bolest. Imajući to na umu, moramo shvatiti da našem imunološkom sistemu treba pomoć koju dobija od prirodnih, sintetizovanih lekova zemlje.

Mačija kandža izlečila je rak i reumatoidni artritis još u 1920-im

Gotovo 100 godina, istraživači dokumentuju lekovito delovanje kore Mačije kandže na rak. Još u 1920-ima, nemački prirodnjak po imenu Arturo Brel, koji je radio u peruanskoj kišnoj šumi, tražio je nešto što bi moglo da pomogne njegovom reumatoidnom artritisu.

Dve vrste kore Mačije kandže su imale lekovito dejstvo na njegovo stanje – Uncaria tomentosa i Uncaria guianensis. Kora je delovala zbog svog prirodnog, anti-upalnog dejstva.

Izlečen, dr Brel je odlučio da izvuče ekstrakt svom prijatelju kome je dijagnostikovan rak pluća, stadijum IV. On je tokom jedne godine pio čaj od Mačije kandže tri puta dnevno. Ova svakodnevna rutina je bila razlog zašto se njegov karcinom povukao i zauvek nestao do kraja te godine!

Mačija kandža sprečava upalu koja pokreće bolesti

Istraživači su povezali upalu sa početkom proliferacije raka na nivou DNK. Ovaj uzrok se u modernim protokolima o lečenju uglavnom zanemaruje.

Naučnici su dugo znali da ekstrakt Mačije kandže indukuje smrt ćelija raka, ali sada otkrivaju precizne protivupalne mehanizme pomoću kojih se to događa.

Kada telo pokušava da ozdravi i održi homeostazu, pokreće se upalni odgovor. Toksini, koje u osnovi jedemo, dišemo i pijemo su uzročnici upale, jer oni teraju telo u stanje koje zahteva lečenje. Ovaj upalni odgovor otvara puteve raka i hroničnih bolesti. Uključivanjem protivupalnih biljaka u ishranu, poput Mačije kandže, pomažemo imunološkom sistemu tokom upale i stresa.

Prema istraživanjima, Uncaria guianensis deluje tako što “isključuje” proizvodnju alfa faktora nekroze tumora. To zaustavlja upalu. Mačija kandža takođe zaustavlja nuklearni faktor-kappa beta, koji je takođe inflamatorni prekidač koji inicira rak i druge bolesti.

Mačija kandža utiče na adenin i inhibira nukleotid prisutan u DNK ćelijama raka

Za one koji su ubeđeni da treba da se podvrgnu hemoterapiji ili zračenju, nje sve izgubljeno. U stvari, pokazalo se da Mačija kandža povećava broj T-ćelija čak i posle hemoterapije, pomažući zdravom oporavku ćelija koje su moderne medicine oštetile.

Tokom 2016. godine, istraživački tim sa Saveznog univerziteta Santa Marija u Brazilu, otkrio je tačan efekat koji Uncaria tomentosa ima na ćelije raka dojke. Ekstrakt Mačije kandže imao je značajan uticaj na adenin, nukleotid koji je osnova DNK ćelija raka.

Njihova istraživanja potvrdila su istraživanja iz Australije iz 2006. godine, koja su pokazala kako alkaloidi u kori Mačije kandže inhibiraju rast ćelija leukemije. U to vreme taj efekat nije bio shvaćen, ali sada istraživači razumeju precizan mehanizam.

Ako je upala koren bolesti, onda je Mačija kandža jedna od bezbroj lekovitih prirodnih biljaka koje mogu da je zaustave.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.