DOKTORI JOJ NISU VEROVALI, PA JE SVE SNIMILA: Majka prepoznala STRAŠNU BOLEST kod bebe, sad upozorava druge (VIDEO)
Znala je da nešto nije u redu, Foto: Youtube printscreen

POTRESNO ISKUSTVO

DOKTORI JOJ NISU VEROVALI, PA JE SVE SNIMILA: Majka prepoznala STRAŠNU BOLEST kod bebe, sad upozorava druge (VIDEO)

Lisa Martin (29) upala je u hitnu pomoć naoružana zabrinjavajućim snimcima očiju bebe Benija kako se okreću u glavu, dok mu se telo trzalo

Objavljeno:

Prkosna majka snimila je svog sina koji je imao napade kao dokaz za lekare koji su odbacili njegove suptilne trzaje kao ozbiljne, i rekli joj da je to samo umor.

Lisa Martin (29) upala je u hitnu pomoć naoružana zabrinjavajućim snimcima očiju bebe Benija kako se okreću u glavu, dok mu se telo trzalo.

Porodici trogodišnjeg Beniija, tada starim četiri meseca, njihov lekar je rekao da su mu jedva primetni napadi bili uzrokovani umorom.

Ali snimak neobičnih simptoma naterao je lekare da izvrše niz testova koji su potvrdili da ima oblik epilepsije poznat kao infantilni grč. Pogađa jedno od 2.000 dece i izaziva gomilu mini napada koji telo odjednom ukoče. Ako se ne leči, poremećaj može izazvati trajno oštećenje mozga, autizam i čak smrt.

Lisa Martin iz Hasoksa, sada deli video snimak po prvi put kako bi drugi roditelji mogli uočiti znakove napada kod beba pre nego što bude kasno.

- Beni je bio potpuno zdrav dok nije navršio četiri i po meseca. Bili smo u poseti porodici i primetili smo kako pravi pokrete podizanja očiju koji kao da ga uznemiravaju. Dakle, sledećeg jutra sam ga odvela kod lekara i tamo je napravio nekoliko ponavljajućih pokreta oka - ali lekar opšte prakse rekao je da verovatno pati od umora i da će prestati. Ipak, pokreti su se nastavili tokom dana i kada se moj muž, Džejms, vratio s posla te večeri, odlučili smo da se uputimo u lokalno odeljenje za decu i obrazovanje naoružani snimkom kako bismo im to pokazali.

Nakon dijagnoze, Beni je dobio kombinaciju lekova koji drža njegovo stanje pod kontrolom. Danas ima 3 godine. Ipak, ima neke poteškoće u učenju.

- Njegov govor je veoma spor i on se ne nosi dobro sa mnogim situacijama, potrebna mu je pomoć u ličnoj brizi - objašnjava majka.

Ona ima još jednog sina, kojeg stalno provera da bi bila sigurna da je sve u redu.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.