NEMAČKI LEKARI SU GA OTPISALI, ALI MU JE DOKTOR IZ NOVOG PAZARA SPASIO ŽIVOT: Imao je zavezana CREVA i UMIRAO JE!
Lekari, ilustracija, Foto: Profimedia

SVAkA ČAST

NEMAČKI LEKARI SU GA OTPISALI, ALI MU JE DOKTOR IZ NOVOG PAZARA SPASIO ŽIVOT: Imao je zavezana CREVA i UMIRAO JE!

Nemački lekari ga otpisali, a Dr Ćeranić spasio život mladiću iz Tutina!

Objavljeno:

Jedan momak je upoznao devojku koja je živela u Nemačkoj i od tada mu se promenio život. Njegovu ispovest prenosimo u potpunosti:

- Upoznao sam devojku koja je živela u Nemačkoj. Odlučili smo da stupimo u brak i tako sam se oženio i otišao da živim kod nje.Tamo sam se razboleo i imao pet operacija ali i dalje sam bio bolestan. Lekari su mi govorili da ću živeti samo još mesec dana, započinje priču Halilović, momak iz Tutina.

Kada je supruga saznala da nemam lek, rekla mi je da me napušta, da je mlada i da treba da živi. To mi je bilo teže od operacija. Voleo sam je više od sebe, nikada nisam na to ni pomislio. Tako je ona predala za razvod braka i razveli smo se.

Nakon pete operacije, kada su mi lekari u Nemačkoj rekli da neću duže živeti od mesec dana, došao sam kod svojih roditelja u Tutinu kako bi bio sa njima do kraja mog kratkog života.

Bili su mi jaki bolovi u stomaku, šta god bi pojeo, sve bi povratio, došao sam na 40kg. Tada me jedne noći otac uzeo i odveo na hitnu u Domu zdravlja u Tutinu, oni mi dali hitno uput za Novi Pazar. Svo vreme sam kukao do Pazara, čak i kada su me uveli na prijemnici Hiruškog odeljenja, tada je ušao dr Avdo Ćeranić, rekao je da svi sačekaju u hodniku, samo je jedna sestrica ostala sa njim.

Ja sam i dalje kukao jer sam imao jake bolove, imao sam tumor creva, a prilikom operacije u Nemačkoj dobio i splet creva. Ne razumijem se toliko u medicinu. Dr Avdo Ćeranić je rekao da mora hitna operacija, ali me zbog iznemoglosti nisu mogli odmah operisati, već su me celu noć pripremali za operaciju. Ujutru sam bio prvi na stolu, ne znam koliko je trajala operacija znam kada sam se probudio da nisam imao bolove. Dr Avdo Ćeranić mi je spasio život. Sada se osećam kao kada sam imao 15 godina a imam 29 godina, tada za vreme operacije sam imao 25.godina.

Njegov otac priča kako je izgubio svaku nadu, kako se prenadao životu svog sina. Ako ga u Nemačkoj nisu spasili, kako će onda u Pazaru, ako nije pomoglo pet operacija u Nemačkoj, kako će jedna u Pazaru, nisam se nadao ni jedan posto da ću preživeti.

Nakon operacije otišao sam kod Avda Ćeranića kako bi ga častio, nije bilo šanse. Rekao mi je, sve te pare odnesi i kupi nešto deci, imaš sedmoro dece imaš oko njih mnogo troška. To je moja dužnost i obaveza kao lekara, za mene je najbolja čast što sam spasio život ovom mladom momku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sandzaklive.rs / Naser Bakić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.