PROVERITE DA LI PRAVILNO NANOSITE KREMU NA LICE: Ovo je jedini način da zapravo IMA DEJSTVO!
Otkrijte pravilne pokrete za stavljanje kreme, Foto: Prodimedia

korisno

PROVERITE DA LI PRAVILNO NANOSITE KREMU NA LICE: Ovo je jedini način da zapravo IMA DEJSTVO!

Ovo je vrlo važno, jer samo pravilnim nanošenjem koža upija sve neophodne sastojke

Objavljeno: 29.11.2019. 11:04h
  • 1

Bilo da imate masnu, mešovitu ili suvu kožu na licu i vratu, krema vam je neophodna.

Postavlja se samo pitanje da li kremu za negu ovog dela tela nanosite pravilno ili pogrešno. Ovo je vrlo važno, jer samo pravilnim nanošenjem koža upija sve neophodne sastojke, čime se poboljšava njen tonus i dobija svežiji izgled, naglašavaju stručnjaci.

Kremu nanosite u malim količinama, slojevito. To znači da treba ravnomerno da je nanesete i utapkate, a ako koža brzo upije prvi sloj, postupak ponovite. Dok je mažete, ne treba previše prstima da pritiskate kožu, jer može da dođe do njenog rastezanja i oštećenja. Ovo je naročito važno za predeo oko očiju gde je koža najtanja i najosetljivija. Zato, kada nanosite kremu u ovom delu koristite domali prst, jer on pravi najslabiji pritisak na kožu.

foto: Profimedia

Kremu utrljavajte tapkanjem ili izuzetno blagim kružnim, kao i linearnim masažnim pokretima. Prsti, zapravo, treba da klize po koži lica. Kremu uvek nanosite odozdo ka gore, suprotno zemljinoj teži. Na taj način stimulišu se mišići lica i poboljšava cirkulacija.

Kada mažete čeoni deo počnite od sredine, prstima obe ruke. Blagim, simetričnim pokretima krećite se ovom regijom do slepoočnica.

Zbog njegove osetljivosti, predeo očnih kapaka tapkajte blagim pritiskom na kožu. Kremu nanosite od korena nosa ka slepoočnicama na gornjim kapcima, a ispod očiju u suprotnom smeru, od spoljašnjeg ka unutrašnjem delu oka.

Nos je jedini deo lica koji zahteva drugačije mazanje. Umesto da kremu mažete ka gore, nanosite je od korena nosa ka vrhu, klizeći prstima po koži.

Na obraze kremu mažite klizećim ili blagim kružnim pokretima, takođe odozdo ka gornjem delu.

S obzirom na specifičan kvalitet kože, o vratu vodite posebno računa. Kremu nanosite prstima od ključne kosti ka bradi, a podbradak mažite žustrijim pokretima dlana ulevo i udesno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media