OVAJ PRIRODNI LEK KORISTI SE VEĆ 2000 GODINA: Kažu da je bolji od antibiotika, leči i hrani telo!
Propolis je lekovit, Foto: Profimedia

prave ga pčele

OVAJ PRIRODNI LEK KORISTI SE VEĆ 2000 GODINA: Kažu da je bolji od antibiotika, leči i hrani telo!

U medicini se tradicionalno koristi više od 2.000 godina, čemu svedoče brojni istorijski spisi

Objavljeno:

Danas, kada je zbog preterane upotrebe sintetičkih antibiotika većina mikroorganizama stekla otpornost na njih, neophodno je naći mudrija rešenja koja nudi priroda.

Svi znamo da sintetički antibiotici izazivaju nuspojave koje nastaju odmah ili neko vreme nakon njihovog korištenja, dok darovi prirode nemaju neželjene posledice.

Istraživanja potvrđuju da u prirodi postoji mnoštvo proizvoda s antibiotskim delovanjem. Jedan od njih je propolis, savršena namirnica koja hrani i leči ljudsko telo.

Propolis je zajedničko ime za smesu smolastih supstanci koje pčele skupljaju s cvetova različitih biljaka, enzimski ga modifikuju tako da najvažnije supstance, flavonoidi, postaju aktivne stvari.

Propolis je specifičnog izgleda, jedinstvenog gorkastog ukusa, karakterističnog i aromatičnog mirisa. Njegov sastav i boja zavise od biljnih vrsta s kojih pčele prikupljaju materijal i od godišnjeg doba.

U medicini se tradicionalno koristi više od 2.000 godina, čemu svedoče brojni istorijski spisi u kojima se mogu naći podaci da su propolis kao lek koristili Egipćani, Vavilonaci, Arapi, Grci, Rimljani i mnogi drugi stari narodi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.