OVO JE TAČNO VREME U KOJE TREBA DA DORUČKUJETE DA BISTE SMRŠALI: Pokrenućete metabolizam i sagoreti kalorije!
Ne preskačite doručak, Foto: Profimedia

SAVET NUTRICIONISTE

OVO JE TAČNO VREME U KOJE TREBA DA DORUČKUJETE DA BISTE SMRŠALI: Pokrenućete metabolizam i sagoreti kalorije!

Vreme u danu kada doručkujete takođe ima uticaja na mršavljenje

Objavljeno:

Ključ mršavljenja je kalorijski deficit.

Drugim rečima, morate sagoreti više kalorija u odnosu na to koliko ih unosite u organizam. No, nakon početnog uspeha, često dolazi faza kad telesna težina stagnira i tada je potreban detaljniji pristup dijeti.

Doručak je najvažniji obrok u danu i brojna istraživanja su pokazala da osobe koje ga ne preskaču imaju zdravu telesnu težinu.

Vreme u danu kada doručkujete takođe ima uticaja na mršavljenje. Dijetetičar Kama Jadav za NDTV je otkrio da uravnotežen doručak doista pomaže da zdravo skinete suvišne kilograme.

- Najbolje vreme za doručak je u roku od dva sata nakon buđenja. Što pri pojedete doručak nakon što ste ustali to bolje za vaš metabolizam - otkrio je Jadav.

foto: Profimedia

- Doručak pomaže u suzbijanju apetita. Ako jedenje doručka postane deo vaše svakodnevne rutine, smanjićete glad i žudnju kroz dan - dodao je.

Za doručak treba birati kombinaciju proteina, zdravih masti i ugljienih hidrata. Nedavno objavljeno istraživanje u Journal of Nutrition sugerira da su vlakna odličan način prevencije debljanja i podsticanja mršavljenja.

Prema stranici EatingWell, pet namirnica trebalo bi naći mesto na listi vaših prioriteta. To su zobena kaša, maslac od kikirikija, jaja, jogurt i maline.

Takođe, doručak ne bi trebao uključivati umake poput kečapa. Dijetetičari savetuju da na ukus utičete začinima kako biste obrok učinili primamljivijim. Zvaisno od jela, to može biti recimo cimet ili vlasac.

Na kraju, ne zaboravite se kretati jer i to ima ključnu ulogu u rezultatu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.