U OVOM NARODU RAK NE POSTOJI: Ne obolevaju NIKADA, žive 120 godina, a OVO je njihova tajna!
Hunzi, Foto: Printscreen/youtube

konačno znamo kako da ostanemo zdravi

U OVOM NARODU RAK NE POSTOJI: Ne obolevaju NIKADA, žive 120 godina, a OVO je njihova tajna!

Žive u oazi mladosti, tri meseca gladuju, a gotovo da i ne jedu meso

Objavljeno: 26.10.2019. 22:58h
  • 5

Stari narod Hunza smešten na samoj granici Pakistana i Indije, a poznat je po tome što njihov životni vek traje 110-120 godina. Zato se njihova domovina naziva "oaza mladosti". Skoro nikada nisu bolesni, a zahvaljujući genima uvek izgledaju mladoliko.

Oni su pravi primer da gotovo idealan način života zaista postoji. Kupaju se u ledenoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, a i sa 65 godina rađaju decu.

Leti jedu sirovo voće i povrće, a tokom zime konzumiraju suve marelice, proklijale žitarice i ovčji sir. Postoji period kada Hunzi ništa ne jedu, a on je poznat kao "gladno proleće". Naziv je dobio po tome što je voće tada još uvek nezrelo, i tada piju isključivo sok od suvih marelica. Period traje od 2 do 4 meseca, i smatraju ga krucijalnim za svoje zdravlje i način života.

Proteine unose u najmanjim količinama, a dnevno unesu u proseku 1.933 kalorija, od kojih je 50 g proteina, 36 g masti i 365 g ugljenihhidrata.
 

To je vegetarijanski način prehrane; velika količina sirovih namirnica; dominiraju voće i povrće; prirodni proizvodi; bez ikakve hemije; namirnice koje se spremaju tako što se čuvaju svi njeni biološki vredni materijali; alkohol i slatkiši se ne konzumiraju; poštuje se redovan period gladovanja.

Na međunarodnom kongresu o kancerogenim oboljenjima u Parizu, na leto 1977. godine, stručnjaci su objavili kako se potpuno odsustvo raka javlja se samo kod naroda Hunza. Za njih je prepešačiti 20-ak kilometara dnevno isto što i za nas prošetati oko kuće.

Pripadnicima naroda Hunza je penjanje uz planinu kao odlazak u prodavnicu, a spuštaju se srećni i veseli.

Bonus video:

(Espreso.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media