SPREČITE RAK! Ako imate ovu crtu na noktima, ODMAH IDITE DOKTORU, DOK NIJE KASNO!
Doktor, Foto: Profimedia

OPREZ!

SPREČITE RAK! Ako imate ovu crtu na noktima, ODMAH IDITE DOKTORU, DOK NIJE KASNO!

-To je melanom!!! Nisam je želela uplašiti, ali rekla sam joj da mora hitno otići lekaru

Objavljeno:

Manikirka Jean Skinner na svom Facebook profilu objavila je sliku nokta klijentkinje koji je jasno ukazivao da ona ima problema sa zdravljem.

Jean je odmah shvatila da je ozbiljno ali nije je htela plašiti. S dozvolom klijentkinje, objavila je ovaj status kako bi informirala i upozorila sve ostale da znaju, ukoliko im se pojavi takav znak, da moraju hitno otići doktoru i tražiti pregled za karcinom.

Ovo je njen status:

"Pre par sedmica došla mi je klijentkinja na manikir s tamnom crtom na noktu. Čim je sela rekla je da joj treba lak koji je dovoljno taman da to prekrije. Pre mene išla je u više različitih salona za uređenje noktiju gde su joj "dijagnostikovali" tu liniju na različite načine, ali nijedan nije bio tačan. Neki su joj rekli da je reč o manjku kalcijuma, neki da je nasledno, a neki da je jednostavno reč o krvnom ugrušku.

foto: Printscreen/facebook

-To je melanom!!! Nisam je želela uplašiti, ali rekla sam joj da mora hitno otići lekaru. Nazvala me danas da mi kaže da je reč o vrlo agresivnom obliku melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njene prognoze nisu dobre. Molim vas obratite pozornost na promene na svojim noktima.

Čudne promene vrlo često nisu ništa zbog čega bi se trebali brinuti. Ali ponekad mogu biti znak vrlo ozbiljnih bolesti. Pratite što se događa u donjem delu vaših noktiju - i na nogama i na rukama, pogotovo kod starijih i svojih bližnjih koji fizički nisu u mogućnosti da primete te promene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku!!!"

Slična situacija

Pre nešto više od godinu dana sličan status objavila je i Lauren Ann, ali sliku prsta svoje prijateljice. Ona je primetila da nešto nije u redu i otišla dermatologu. Dijagnostikovan joj jeetki oblik karcinoma i operaciju. Morali su joj ukloniti prst. I iako joj danas jako nedostaje, jako je sretna što je to uočila na vreme i što su sprečili daljnje širenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.