EVO ŠTA UZROKUJE RAK I KAKO GA LEČITI: Otkrivena tajna koja je dugo bila skrivena
Rak, Foto: Printscreen

pažljivo pričitajte

EVO ŠTA UZROKUJE RAK I KAKO GA LEČITI: Otkrivena tajna koja je dugo bila skrivena

Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života

Objavljeno: 20.10.2019. 17:16h
  • 2

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti, piše alternativa-za-vas.com. Godine 1931. nemački naučnik Oto Varburg (1883.-1970.)

Primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života. Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a pomanjkanje kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu. Dr. Varburg je rekao: "Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo". Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. "Oduzmete li zdravoj stanici 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana", tvrdio je dr. Varburg.

"Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu da žive bez njega. To je pravilo bez izuzetka ". Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna U svom delu "Metabolizam tumora", dr. Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kiseonika). Otkrio je, da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu da prežive u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze iu sredini bez kiseonika. stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje.

Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom. Kiselost i alkalnost organizma zavisi o hrani Nakon što je završen proces varenja, hrana, zavisno o svom nutritivnom profilu, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o tome šta jedemo. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skali od 0 do 14. poznat gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše ćelije, da bi mogle uspešno funkcionisati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

foto: Profimedia

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo. Hrana koja zakiseljuje telo * Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode pankreasu. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

* Meso (sve vrste)

* Proizvodi životinjskog porekla - mleko i sirevi, pavlaku, jogurt itd.

* Rafinisana sol

* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keks itd.

* Hleb

* Margarin

* Kofein

* Alkohol

* Duvan

* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.

* Antibiotici i uopšteno svi lekovi hrana koja alkalizuje

* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.

* Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).

* Bademi. Vrlo su alkalni.

* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali je idealna ishrana treba i određeni procenat kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.

* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

* Hlorofil. Zeleno biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.

* Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.

* Vežbanje.

Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život.

Hemoterapija ne leči nego pogoršava kiselost organizma Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće. Ispravan odnos pH Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba. Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna. Imate li karcinom, savet je da alkalizuje telo što je više moguće.

To možete postići uz pomoć ishrane, vežbe, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

Mišljenja stručnjaka

"Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću", - George V. Crile iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu. "Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu." - Dr. Theodore A. Baroodi, knjiga "Alkaliziraj ili umri" ( "Alcalize or Die"): "Povećana zakiseljenost organizma uzrok je sve degenerativnih bolesti.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media