NAJOPASNIJA DIJETA PO MIŠLJENJU LEKARA: Ako naletite na nju, PRESKOČITE JE! Ugroziće vam ZDRAVLJE
Pazite koju dijetu započinjete, Foto: Profimedia

OPASNO MRŠAVLJENJE

NAJOPASNIJA DIJETA PO MIŠLJENJU LEKARA: Ako naletite na nju, PRESKOČITE JE! Ugroziće vam ZDRAVLJE

Osmislio ju je Kol Robinson, koji je priznao da nije zdravstveni profesionalac

Objavljeno:

Ako mislite da znate nabrojati svaku dijetu, moramo vas razočarati i otkriti da se pojavila nova.

Zmijska dijeta nastala je iz popularnog povremenog posta, a zdravstveni stručnjaci smatraju je izuzetno opasnom.

Šta je zmijska dijeta?

Zmijska dijeta reklamira se kao životni stil, ali prema mišljenju nutricionista, nije održiva. Osmislio ju je Kol Robinson, koji je priznao da nije zdravstveni profesionalac, a opisuje je kao "proaktivno jedenje". Kako je pojasnio Robinson, jesti treba namerno u vremenskom okviru od samo jedan do dva sata u danu.

Sledbenicima ove dijete savetuje se i da piju zmijski sok te poste sve dok se osećaju dobro. Početna faza uključuje samo večeru, nakon čega sledi 48-časovni post, uz konzumiranje isključivo zmijskog soka.

Reč je o napitku od elektrolita koji nije sigurnosno ispitan, a prodaje se po ceni od 39,99 dolara za 30 paketa. Preporuka je piti do tri paketa dnevno.

Kao sledeći korak savetuje se 72-časovni post. Preporuka je ispitivati vrednosti mokraće putem keto trakica jer je cilj programa dovesti telo u stanje ketoze, kao i kod hitoidne ketogene dijete. Nije tačno navedeno šta jesti kada post prestane, ali se preporučuje da to budu jednostavna jela, što je ipak mnogima teško nakon što dva do tri dana ne jedu ništa.

Zdravstveni rizici zmijske dijete

Očiti cilj ove dijete je smršati gladovanjem, ali takva metoda može imati posledice na telesno i emocionalno zdravlje, a problematično je i kako izbeći jo-jo efekat.

Kreator ove dijete kaže da jedenjem prevelikih količina hrane u odnosu na to koliko možete sagoreti dovodi do skladištenja viška i posledično debljanja. To je tačno, ali da biste smršali, ne morate gladovati i tako sprečiti unos kalorija. Tako telo lišavate vitalnih hranjivih tvari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.