OSTAVLJAJU UŽASNE POSLEDICE NA KOŽI: Ove namirnice nisu loše samo za ŽELUDAC, već utiču i na IZGLED!
Foto: Profimedia

savet

OSTAVLJAJU UŽASNE POSLEDICE NA KOŽI: Ove namirnice nisu loše samo za ŽELUDAC, već utiču i na IZGLED!

Morate da pazite šta unosite u sebe

Objavljeno:

Rezultate loše ishrane nećete samo osetiti u svom želucu, već ćete ih videti i na svojoj koži.

Kako bi raščistili stvari, dermatolozi i stručnjaci za negu kože otkrili su koje namirnice mogu imati loš uticaj na vaš ten.

Šećer

Šećer u vašim omiljenim poslasticama može izazvati porast insulina, koji će dovesti do upalnih procesa na vašoj koži (poput bubuljica). Još gora je i činjenica da ove posledice mogu dugoročno uticati na vaš ten. Upalna reakcija na šećer može izazvati oksidativni stres na vašoj koži, koji može oštetiti kolagen i stvoriti (preuranjene) bore.

Kofein

Mozak tada proizvodi više kortizola (hormona stresa), koji može pogoršati akne i ubrzati starenje kože. Takođe, kofein deluje kao diuretik, što može dehidrirati vašu kožu. Zbog toga će ona biti suva, a vi ćete imati vidljivije bore.

foto: Profimedia

Alkohol

Ispijanje alkohola dovodi do crvenila u licu, pucanja kapilara, naticanja kože i mekanih tkiva, a pogotovo može pogoršati rozaceju. Takođe i alkohol može dehidrirati kožu i ostaviti je suvom i bledom.

Prerađena hrana

Unapred pakovana, prerađena hrana (poput hleba za tost, prerađenih zobenih pahuljica, bele riže, kolača, grickalica…) ima vrlo visok "slatki" indeks. Takve namirnice izazivaju porast insulina i nivo šećera u krvi, a te promene uzrokuju fluktuaciju vaših hormona i upalne procese koji mogu izazvati akne. Ako želite lepu i čistu kožu, prerađene namirnice zamenite povrćem i laganim proteinima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.