BUŠENJE UŠIJU KOD BEBA MOŽE BITI VEOMA OPASNO! NIKAKO ne treba da se buše pre 12 godine, a ovo je RAZLOG!
Beba, Foto: Profimedia

ovo niste znali?

BUŠENJE UŠIJU KOD BEBA MOŽE BITI VEOMA OPASNO! NIKAKO ne treba da se buše pre 12 godine, a ovo je RAZLOG!

Činjenica je da je bušenje ušiju kod beba tradicija koja je ranije bila više zastupljena, a danas je uglavnom u ruralnim predelima

Objavljeno: 22:56h

Činjenica je da je bušenje ušiju kod beba tradicija koja je ranije bila više zastupljena, a danas je uglavnom u ruralnim predelima. Međutim, baš u vreme kada imamo pregršt informacija o tome koliko je bušenje ušiju kod male dece opasno, ovo se čini kao potpuno nerazuman potez roditelja koji je, prema mišljenju mnogih, zlostavljanje deteta.

Na primer, u Nemačkoj pedijatri su se jasno izjasnili protiv bušenja ušiju kod beba i male dece, a pošto malo dete ne može da da saglasnost, bušenje ušiju se smatra nanošenjem telesne povrede.

Pedijatri generalno upozoravaju da postoji opasnost od infekcije. Ranica koja nastane je "ulaz" za klice koje mogu da izazovu upale i to nakon što već rana zaraste.

Sem toga, postoji realna opasnost da deca za vreme igre povrede uvo, odnosno povuku minđušu i pocepaju ušnu resicu.

Zbog toga pedijatri preporučuju da deca nose minđuše od 12. godine. Naravno, svi koji se bave bušenjem ušiju i prodajom minđuša tvrdiće da je ta preporuka glupost. Ali će biti i onih koji će tvrditi da je sasvim dovoljno da dete samo zatraži da mu se probuše uši.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.