STAVITE PALAC U USTA I DESIĆE SE ČUDO: Ovih 9 činjenica o ljudskom telu šokiraju čak i doktore!
Sisanje palca možda zvuči detinjasto, ali postoji savršeno dobar razlog zašto bi odrasli trebalo to da rade, Foto: Printscreen / uspješnažena.com

vredno primene

STAVITE PALAC U USTA I DESIĆE SE ČUDO: Ovih 9 činjenica o ljudskom telu šokiraju čak i doktore!

Ljudsko telo ponekad reaguje na čudne načine

Objavljeno: 20:42h

Ljudsko telo je neverovatno. Ono je sposobno da trči maratone i stvara život - stvari koje zaista ulivaju strahopoštovanje kada zastanete i razmislite o njima.

Ljudsko telo ponekad reaguje na čudne načine.

1. Da li ste ikada osetili potrebu da jako kinete na mestu na kome to ne bi bilo prigodno? Samo stavite prst na filtrum (udubljenje između usana i nosa) i nežno pritisnite. Za čas posla ćete izgubiti potrebu za kijanjem!

2. Postoji li bol poput agonije zbog glavobolje od sladoleda? Sledeći put kada vam se mozak" smrzne", pokušajte ovaj trik. Jednostavno pritisnite jezikom nepce. "Smrzavanje" mozga se dešava kada se krvni sudovi suviše brzo rašire. 3. Želite li da dotaknete prste na nogama, a ne možete? Zaustavite to što radite i pročitajte par rečenica unazad nekoliko puta i onda pokušajte da dotaknete prste. Niko ne zna kako ovaj trik funkcioniše, ali bićete toliko impresionirani da ćete morati da ga podelite sa prijateljima! 4. Ako ste izgoreli jezik tako što ste pili vrelu kafu ili probali picu tek izvađenu iz rerne, oduprite se potrebi da stavite kocku leda na jezik. Umesto toga, promućkajte hladnu vodu u ustima. Ovo će ukloniti vrelinu i bol bez "šokantnog" efekta kocke leda. 5. Zapušeni sinusi su prava muka! Ako vam je potrebno brzo olakšanje, na smenu pritiskajte jezik na nepce, a onda pritisnite nežno prstima između očiju. Ovaj trik ne fukcioniše kod svakog, ali se oni kojima je doneo olakšanje, kunu u njega! 6. Ako ste u bučnoj prostoriji i borite se da čujete osobu pored vas, blago savijte i pritisniite ušnu školjku. Možda ne možete da načuljite uši kao pas, ali će ovo imati sličan efekat 7. Ako ne možete da zaustavite štucavicu, pokušajte ovaj trik: zadržite dah, progutajte dva puta, a onda izdahnite. Gutanje vazduha će pomoći jer ćete se tako rešiti prvobitnih mehurića vazduha koji su izazvali štucavicu. 8. Ako vam ide krv na nos, ne naginite glavu unazad. Krv će se tako spustiti u vaše grlo, što nije dobro. Umesto toga, uhvatite nos odmah iznad nozdrva - kao što pkazuje doktor Harvard Levajn sa Harvarda - i blago se naginjite unapred. Odmah će vam biti dobro!

9.Sisanje palca možda zvuči detinjasto, ali postoji savršeno dobar razlog zašto bi odrasli trebalo to da rade. Ako ste suviše anksiozni ili na ivici napada panike, stavite palac u usta i pokušajte da izdišete vazduh preko palca. Ovo će značajno smiriti rad vašeg srca. 10. Ako ne možete da izbacite pesmu iz glave, uzmite da žvaćete žvakaću gumu i ne brinite kolliko dugo će vam pesma biti u glavi. Ponekad nerviranje zbog crva u uhu može samo da pogorša situaciju!

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.