NAJPOZNATIJI LEKAR NA SVETU NIJE USPEO DA SPASI MAJKU: Priznao da nije prepoznao SIMPTOME njene opake bolesti
Oz sa majkom, Foto: Instagram printscreen

tuga

NAJPOZNATIJI LEKAR NA SVETU NIJE USPEO DA SPASI MAJKU: Priznao da nije prepoznao SIMPTOME njene opake bolesti

Za majčinu je bolest, kaže, saznao nedavno

Objavljeno:

Doktor Mehmet Oz, najpoznatiji lekar na svetu i nekima omiljeno televizijsko lice, na Instagramu je podelio vest kako njegova majka Suna boluje od Alchajmerove bolesti.

- Svi su znakovi bili tu, ali nisam ih prepoznao - kaže lekar kojeg više od 10 godina verno prate milioni gledatelja širom sveta.

Za majčinu je bolest, kaže, saznao nedavno, a najbolnija mu je bila spoznaja da znakove, iako su bili tu, on nije uočio.

- Kada je krenula biti tvrdoglavija, krivicu sam pripisao njenim godinama. Moja sestra je primetila da se nakon 60 godina počela drugačije šminkati, ali to je zadržala za sebe. Kad je mama počela davati neke od svojih stvari ljudima koje je jedva poznavala, pomislio sam da samo pokušava olakšati sebi nakon smrti mog oca - napisao je lekar i istaknuo da su te male promene označavale početak bolesti.

- Bilo je bolno priznati da zdravlje moje majke opada, ali to nam je omogućilo da joj što pre pružimo pomoć. Imate moć da progovorite i kažete nešto ako sumnjate na neki od gore navedenih simptoma kod voljene osobe. To može biti neprijatno, ali moglo bi pomoći usporiti napredovanje Alceimerove bolesti kod nekoga koga volite - upozorio je Oz.

Osim što vodi popularnu emisiju "The Dr. Oz Show", Oza je Svetski ekonomski forum imenovao "Globalnim vođom sutrašnjice" i uvršten je u "100 najuticajnijih ljudi" 2008. godine časopisa Time.

Nominovan je za devet dnevnih nagrada Emi za izvanrednog voditelja talk showa od kada je "Dr. Oz Show" prikazan, a nagradu je osvojio 2010., 2011., 2014. i 2016. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.