SVAKI DAN JE JELA OVU BILJKU I REŠILA SE VELIKE MUKE: Kad ovo počnete da konzumirate GASOVI ĆE POSTATI PROŠLOST!
Nadimanje / Ilustracija, Foto: Profimedia

LEK NADOHVAT RUKE

SVAKI DAN JE JELA OVU BILJKU I REŠILA SE VELIKE MUKE: Kad ovo počnete da konzumirate GASOVI ĆE POSTATI PROŠLOST!

Hrana je glavni uzročnik nadimanja, a neke se namirnice smatraju prirodnim proizvođačima gasova

Objavljeno:

Većina ljudi ima problem nadutosti i gasova. Neprijatni grčevi u želucu i uznemirena creva javljaju se uglavnom kao posledica nedovoljnog žvakanja hrane, kada se unosi više vazduha nego što je potrebno. Takođe, na pojavu ovog problema utiču i ugljeni hidrati, kao i laktoza iz određenih namirnica poput mleka, kupusa i nekih vrsta žitarica.

Hrana je glavni uzročnik nadimanja, a neke se namirnice smatraju prirodnim proizvođačima gasova: vrući hleb, voće, povrće, (naročito pasulj, kupus, karfiol, boranija i grašak), mlečni proizvodi i gazirana pića.

Navedene namirnice sadrže puno ugljenih hidrata koje organizam ne može u potpunosti da svari, te dolazi do pojave gasova. Veštački zaslađivač — sorbitol ima osobinu da stvara gasove.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posetite lekara, a mnogi stručnjaci za lečenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji.

Reč je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vekovima je poznat kao vrlo lekovita biljka u narodnoj medicini.

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lijekom koji rešava problem nadimanja i gasova. Možete skuvati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu creva. Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lek za ceo organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

Očistite organizam od toksina i sprečite opasne bolesti jetre i stvaranje kamena u bubregu. Stavite šolju vode da proključa, a zatim dodajte kašičicu kurkume i kašičicu đumbira u prahu. Promešajte napitak, pa dodajte jednu šolju mleka.

Napitak procedite i zasladite medom. Đumbir i kurkuma su poznati kao namirnice koje najbrže izbacuju otrove iz tela, a njihova kombinacija sa medom i mlekom sačuvaće zdravlje organa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.