Zašto se pojavljuju bubuljice i kako da ih se rešite zauvek? (FOTO)

KAD KREME NE POMAŽU

Zašto se pojavljuju bubuljice i kako da ih se rešite zauvek? (FOTO)

Za uklanjanje ovih upornih napasti najvažnije je da počnete da negujete svoj organizam iznutra, a to će se odmah videti i spolja
Objavljeno:

Većina ljudi muku muči sa bubuljicama, i skoro da nema čoveka koji u određenoj životnoj dobi nije imao bar malo muke sa njima. Bubuljice su izuzetno dosadne, mogu biti i veoma bolne. Stavio je med na lice. Kad vidite zašto - i vi ćete! (VIDEO) Ono što niste znali je da bubuljice mogu da budu povezane sa ishranom, vežbanjem i stresom. One takođe mogu dosta toga reći o stanju vešeg organizma u zavisnosti od toga gde se nalaze. Uz pomoć ovih 9 trikova rešite se glavobolje, bubuljica i opekotina bez lekova! (FOTO) 1. Obrazi Za bubuljice na obrazima je najčešći uzrok prljavština. Nemojte da dodirujete lice prljavim rukama, i pobrinite se da vam telefon uvek bude čist. Dezinfikujte ga vlažnim maramicama i redovno perite ruke. U ozbiljnijim slučajevima, ove bubuljice su povezane sa pušenjem ili alergijama. Smanjite unos masne i slatke hrane, i mlečnih proizvoda, ubacite više zelene hrane u redovnu ishranu.

2. Područje oko usta Ako imate sitne bubuljice oko usta, trebalo bi da pazite šta jedete. Smanjite unos masne, slatke i prejako začinjene hrane. Promenite ruž, jer i on može izazvati pojavu bubuljica.
3. T-zona Bubuljice iznad obrva i na nosu su najčešće uzrokovane stresom. Ovo područje je povezano sa jetrom, a bubuljice između očiju upućuju i na mogući problem intolerancije na hranu ili alergije. Redovno vežbanje i čaj od kamilice mogli bi da budu od pomoći.
4. Bubuljice u području obrva U ovom slučaju se verovatno radi o uraslim dlačicama prilikom depilacije i čupanja obrva, ili prejedanja kacno uveče. Tople obloge na obrvama i dezinfikovana pinceta će smanjiti ovu pojavu. U ozbiljnijem slučaju, bubuljice na ovom mestu mogu pokazivati da nešto nije u redu sa nadbubrežnom žlezdom. Na sve žlezde utiče stres, pa pokušajte da ga smanjite.
5. Bubuljice na slepoočnici Nedovoljan unos vode je najčešći uzrok bubuljica na ovom području, zato unoisite dovoljnu količinu tečnosti svaki dan. Prečesto pranje kose takođe može biti uzrok.
6. Brada i vilica Bubuljice na ovom području ukazuju na stres, emocionalnu nestabilnost i hormonske promene. Hormoni kao što je testosteron menjaju nivo tokom menstrualnog ciklusa zbog čega žlezde proizvode više ulja koje može da začepi pore kože i zbog toga se pojavljuju bubuljice. Zdrava ishrana i redovan unos tečnosti su rešenje za njih.
7. Rub kose i čelo Bubuljice na ovom mestu se često pojavljuju zbog kozmetike koju koristite, kao i zbog prečestog pranja kose koje začepljuje pore. Bubuljice na čelu uglavnom su povezane sa probavom i nezdravom hranom. Pazite na ishranu i povećajte unos vode. (Espreso.co.rs / Izvor: cool.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.