Preskakanje obroka = totalno samouništenje! Evo šta se događa sa vašim telom kada gladujete!

Ne može biti gore

Preskakanje obroka = totalno samouništenje! Evo šta se događa sa vašim telom kada gladujete!

Mnogi stručnjaci tvrde kako je najgora moguća dijeta - preskakanje obroka
Objavljeno: 17:49h

Preskakanje obroka nije zdravo, ali šta se događa kada čovek potpuno prestane da uzima hranu? U tom slučaju organizam prolazi kroz sledeće faze. 9 masnih namirnica s kojima ćete brzo i lako smršati (FOTO) (GIF) U prvih šest sati, sve normalno funkcionše. Vaše telo počinje da razgrađuje glikogen – zalihe "energije" – na glukozu, koju ćelije koriste kao gorivo. Oko 25 posto energije dobijene ovim putem koristi isključivo mozak, dok ostatak odlazi na mišiće i crvena krvna zrnca.

Međutim, nakon šest sati gladovanja, ovaj proces se zaustavlja jer se zalihe glikogena smanjuju. U ovoj fazi, telo ulazi u proces ketoze, jer telo mora da razgrađuje masti kako bi došlo do energije. Masnoće se razgrađuju na masne kiseline koje mozak ne može direktno da iskoristi, pa daje signale telu da ih dalje razgradi na ketone. Samo 75 posto energije potrebne za rad mozga može doći od ketona, što znači da bez glukoze imate slabije kognitivne funkcije. Konačno je srušen mit o kosi koji plaši sve žene (FOTO) (GIF) Važno je znati da ne morate gladovati, kako biste ušli u stanje ketoze. Mnogi ljudi prolaze kroz ovu fazu ako su na prehrani koja je siromašna ugljikohidratima ili se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću koja troši sve ugljikohidrate dobijene kroz hranu.
Nakon 72 sata gladovanja, nećete se samo osećati umorno i bezvoljno, već će gladovanje početi da utiče i na mišiće u vašem telu. Proteini se razgrađuju na aminokiseline koje se mogu pretvoriti u glukozu. 5 načina kako da se najbrže rešite dosadnog štucanja (GIF) Kod žena koje dugo gladuju, često se gasi i menstrualni ciklus, jer telo pokušava uštedeti energiju. Smanjuje se gustoća kostiju i gubi se seksualni libido.
Nakon nedelju ili dve gladovanja, imunološki sistem je toliko izmučen nedostatkom vitamina i minerala, da mnogi umiru zbog bolesti. U suprotnom, telo nastavlja da troši samo sebe, dok ne preostane ništa od glukoze, masti i mišića i čovek koji gladuje uglavnom umire od srčanog udara. To je i najčešći način na koji umiru osobe obolele od anoreksije. Gladovanje može dovesti do smrti već nakon 20 dana, ali su zabeleženi slučajevi preživljavanja i do 70 dana bez hrane. Šanse za preživljavanje u velikoj meri zavise od hidriranosti tela, ali i masnih naslaga. (Espreso.co.rs/ express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.