NIKAD NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI PIRINAČ! Možete je iskoristiti za OVE ČETIRI korisne namene!
Pirinač, Foto: Profimedia

nega lepote

NIKAD NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI PIRINAČ! Možete je iskoristiti za OVE ČETIRI korisne namene!

Voda od pirinča je korisna za negu kose i lica, kao i za mnoge zdravstvene probleme

Objavljeno:

Voda od riže – ili rižina voda – odnedavno je postala pravi hit lepote, a za to postoji vrlo dobar razlog. Naime, žene u Japanu od davnih vremena koriste vodu od pirinča za negu kose koja zahvaljujući njoj brže raste, postaje zdravija te mekša. Osim kose, voda od pirinča izvrsna je i za negu kože, a pomaže i kod nekih drugih zdravstvenih tegoba.

Zašto bismo trošile puno novaca na raznorazne beauty-proizvode, kad postoje i jeftiniji, a i zdraviji. Rižina voda je novo bjuti-oružje – a sve što ti za nju treba su lonac, voda i pirinač. Pogledaj koje sve blagodati pruža ovaj jednostavan, a nadasve učinkovit „pripravak“.

1. Rižina voda neguje kosu

Pogledaj samo žene s Dalekog Istoka – poznate su po tome da i u poznijim godinama izvrsno izgledaju – a osobito su poznate po sjajnoj kosi. Dakle, budi kao Azijatkinja: one upotrebljavaju rižinu vodu za ispiranje za svoje (fenomenalne!) kose.

Za to moraš ostaviti rižinu vodu da odstoji dan ili dva. Za to vreme raste kiselost te se razvijaju antioksidansi i mineralne tvari. A oni će tvojoj kosi dati sjaj te podstiču rast kose. Jednostavno isperi kosu s rižinom vodom nakon uobičajenog pranja.

2. Rižina voda pomaže kod želučanih i crevnih tegoba

Kod nadutosti i proliva pomaže šoljica rižine vode. Naime, ta voda sadrži skrob koji pomaže pri izgradnji zdrave crevne flore te štiti sluznicu.

3. Rižina voda pomaže kod akni

Muče te akne? Onda stavi ujutro i naveče rižinu vodu na vatu te time natrljaj skroz nežno pogođena mesta. Rižina voda sadrži folnu kiselinu koja deluje protuupalno i umirujuće.

4. Rižina voda pomaže kod mamurluka

Sledeći puta kad se probudiš s mamurlukom, jednostavno popij čašu rižine vode. To će ti pomoći da se ponovno uravnoteži količina soli u organizmu. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Miss Mama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.