ŽENE KOJE OVO RADE DVA PUTA NEDELJNO, DUŽE ŽIVE: Aktivnost koja će vam se sigurno dopasti!
Prijatelji su ključ dugovečnosti, Foto: Profimedia

Prijateljstvo

ŽENE KOJE OVO RADE DVA PUTA NEDELJNO, DUŽE ŽIVE: Aktivnost koja će vam se sigurno dopasti!

Razmislite, koga obično zovete kad osećate pritisak na poslu ili nakon svađe sa partnerom?

Objavljeno: 11:06h

Prema istraživanjima s engleskog unverziteta Oksford, ženska dobrobit je bolja ako se dvaput nedeljno sastaje sa četiri najbolje prijateljice i 'radi stvari' kao što je tračarenje i razgovaranje o suparnicama. Istraživači tvrde da socijalna interakcija pomaže ženama da se brže oporave od bolesti i da budu velikodušnije.

Društvene veze, takođe, pomažu ženama da se lakše nose sa stresom. Studiju koju je sproveo američki univerzitet u Kaliforniji tvrdi da društvo smanjuje ranjivost žena i iz njega dobijaju podršku koja im je potrebna. Razmislite, koga obično zovete kad osećate pritisak na poslu ili nakon svađe sa partnerom?

Druženje sa prijateljima pozitivno utiče na vaše zdravlje - smanjuje se rizik od bolesti i snižava krvni pritisak, otkucaje srca i holesterol.

Prijatelji su ključ dugovečnosti. Istraživanja pokazuju da se kod ljudi bez prijatelja rizik od smrti povećava za više od šest meseci. A kod onih koji se sa prijateljima druže duže od devet godina, rizik od smrti se smanjuje za oko 60 odsto.

Oni takođe pomažu da živite bolje. Prema zdravstvenoj studiji medicinskih sestara, broj prijatelja uteče na razvoj telesnih oštećenja u kasnijim godinama, a članice 'ženske ekipe' verovatno će voditi radostan život. Istraživači su takođe otkrili da je izostanak prijatelja u životu žene jednako štetan za njeno zdravlje kao i prekomerna telesna težina ili pušenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.