NJENA ĆERKA JE DOBILA OPEKOTINE ZBOG SOKA! Ova majka ima upozorenje za sve! MNOGI GA PIJU! (VIDEO)
Opekotine, Foto: Printscreen:facebook.com/hsv

PAZITE SE!

NJENA ĆERKA JE DOBILA OPEKOTINE ZBOG SOKA! Ova majka ima upozorenje za sve! MNOGI GA PIJU! (VIDEO)

Takva reakcija na koži se naziva „margarita opeklina“

Objavljeno:

Jedna majka je odlučila izdati upozorenje drugim roditeljima nakon što je sok limete uzrokovao jake opekline po licu njene ćerke.

Sabrina Miller je pre igre svojoj ćerki na lice nanela puno kreme za sunčanje. Devojčica imenom Kaleigh se igrala na suncu kada joj je lice počelo goreti pa su se na njemu počeli pojavljivati veliki plikovi – Sabrina je bila prestravljena.

„Plakala sam i pitala se što se događa s njom“, rekla je Sabrina. Tada je otkrila da je njena ćerka opekorine dobila zbog hemikalija u nekim namirnicama kao što su limeta, limun, celer i komorač.

Takva reakcija na koži se naziva „margarita opeklina“. Određene hemikalije koje se nalaze u ovakvoj hrani reaguju s kožom i povećavaju osetljivost na sune. Pre nego je stavila kremu za sunčanje, Sabrina se bavila citrusnim voćem.

I sama je dobila ove opekotine. Uznemirena je majka rekla: „Ako ste ikada opekli ruke pod vrelom vodom, ili s parom, ili nešto slično, to je takav osećaj. Dr. Doris Day je dermatologinja koja je objasnila ovu pojavu.

Citrusno voće sadrži „jedan sastojak koji pojačava osetljivost kože na sunce.“ Kada se jednom aktivira, može proći i 24 sata da se stanje vrati u normalu, čak i ako operete kožu.

Kako se približava ljeto i sve više boravimo na suncu, treba imati na umu ove savete.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.