PILA JE VINO, A ONDA OSETILA ČUDNU BOL: Otišla je lekaru i sazanala NAJGORU DIJAGNOZU
Loren Firenca, Foto: Printscreen/Instagram/glowing.withtheflow

SLUČAJNOST

PILA JE VINO, A ONDA OSETILA ČUDNU BOL: Otišla je lekaru i sazanala NAJGORU DIJAGNOZU

Devojka, 25-godišnjakinja, sasvim je slučajno otkrila da ima Hodgkinovu bolest.

Objavljeno:

Dok je pila vino, osetila jak bol u vratu i ruci. Loren Firenza iz Notingema u Velikoj Britaniji primietila je nešto čudno dok je sipala vino u čašu na porodičnoj žurci prošlog decembra. Osetila je peckanje u ruci i vratu i krenula je da istražuje.

foto: Printscreen/Instagram/glowing.withtheflow

- Izašla sam s prijateljima u novembru i popila sam malo vina. Odmah sam osetila čudan bol u vratu koji se potom spustio u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam grip. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla kod doktora u decembru kada su se simptomi ponovno pojavili na porodičnoj zabavi - izjavila je Loren za Dejli mejl. Nakon meseci ispitivanja krvne slike i rendgenskih snimanja poslata je specijalisti koji je otkrio kako ima kvržicu u desnom plućnom krilu. Biopsija je nekoliko meseci kasnije otkrila da ima četvrti stadijum Hodgkinove bolesti.

Kada oboleli od Hodgkinove bolesti piju alkohol, nekoliko sati kasnije osećaju bol u limfnim čvorovima ili utrnulost ruku, a upravo se to dogodilo i Loren.

- Kada su mi lekari rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopšte shvatala da je rečo raku. Ipak, tokom cele situacije ja sam želela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htela da on kontroliše mene ili moj život - dodala je Loren.

Bolest zove se još i Hodgkinov limfom, a zahvata limfne čvorove i koštanu srž, a radi se o malignom oboljenju limfocitnog tkiva. Četvrti stadijum ove bolesti znači da se bolest proširila i izvan limfnih čvorova na jedan ili više organa, a liječi se hemoterapijom. Loren je prošla kroz šest ciklusa hemoterapije u tri meseca, u junu joj je bilo bolje, ali je morala proći još dva ciklusa kako se bolest ne bi vratila.

- Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu.

Svoju priču o raku i svemu kroz šta je prošla podelila je i na profilu na Instagramu.

foto: Printscreen/Instagram/glowing.withtheflow

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.