SODA BIKARBONA LEČI MOKRAĆNE INFEKCIJE! 1 kašičica dnevno umiruje peckanje u bešici (PRIRODNI LEKOVI)
Soda bikarbona, Foto: Profimedia

LAKO DO ZDRAVLJA!

SODA BIKARBONA LEČI MOKRAĆNE INFEKCIJE! 1 kašičica dnevno umiruje peckanje u bešici (PRIRODNI LEKOVI)

Urinarne infekcije su česta pojava, naročito kod žena! Evo kako da se rešite ovih tegoba pomoću samo jedne kašičice sode bikarbone...

Objavljeno:

Sigurno ste barem jednom u životu osetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnoj bešici. Kada se jave ti simptomi uglavnom je reč je o urinarnoj infekciji.

To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crevima dospeju u mokraćnu bešiku. Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u vašim crevima.

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cevi. Infekcija se najčešće javlja kod devojaka koje su tek stupile u seksualne odnose i kod žena u menopauzi.

Simptomi urinarne infekcije su osećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem delu stomaka.

Ako imate ove simptome počnite što pre sa lečenjem, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da bakterije dospeju u bubrege i izazvati veće komplikacije.

Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutrališe kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

U 2,5 dl vode dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmešajte. Popijte celu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutru.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od nedelju dana. Njena primena ne preporučuje se onima koji moraju da paze na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrijuma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alternativa za vas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.