KADA SE NERVIRATE NA POSLU, PRVO STRADA OVAJ ORGAN: Povećava se rizik obolevanja od opasne BOLESTI
Stres je opasan, Foto: Shutterstock

Obratite pažnju

KADA SE NERVIRATE NA POSLU, PRVO STRADA OVAJ ORGAN: Povećava se rizik obolevanja od opasne BOLESTI

Ukoliko imate lošeg šefa nema razloga da ili ne razgovarate sa njim ili ne odete iz toksične sredine.

Objavljeno:

Obavljanje lošeg posla koji ne volite može da bude jako loše po vaše zdravlje, a pogotovo ste u riziku ako imate nadređenog kome ne verujete.

Istraživači su posmatrali 400.000 američkih radnika i otkrili da oni koji obavljaju poslove na kojima ne veruju šefovima imaju veće šanse da postanu pušači i imaju visok pritisak, dijabetes, loše se hrane i imaju visoki holesterol.

Rad u okruženju sa niskim nivoom poverenja definiše se kao posao koji ne počiva na razumevanju, jednakosti i uzajamnog poverenja između nadređenog i podređenog. Ovo znači da ukoliko imate nadređenog koji vas ne poštuje i ne tretira vas fer, imate veće šanse da dobijete neku kardiovaskularnu bolest koja ubije najviše ljudi na svetu.

Sve to je delom posledica nezdravog metoda oslobađanja od stresa, loše ishrane i pušenja. Stres ima najveći uticaj i vodi povećanju krvnog pritiska, što je još jedan od faktora kardiovaskularne bolesti.

Ukoliko se ne tretira, kardiovaskularna bolest može da dovede do srčanih udara, šlogova i smrti. Ukoliko imate lošeg šefa nema razloga da ili ne razgovarate sa njim ili ne odete iz toksične sredine. Ukoliko ostanete na takvom poslu, on vas može ubiti.

Simptomi da vaš posao loše utiče na vaše zdravlje su umor, insomnija, prekinuti snovi, česte bolesti, bolesti desni, mučnina, glavobolje, nedostatak motivacije, nemogućnost da prestanete da mislite o poslu, loše raspoloženje, loše pamćenje, teško donošenje odluka i osećaj razdražljivosti i “pucanje” zbog sitnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.