AKO KORISTITE MIKROTALASNU, OVO MORATE DA ZNATE: Neće vam biti svejedno!
Hrana iz mikrotalasne nije zdrava, Foto: AP

zdravlje

AKO KORISTITE MIKROTALASNU, OVO MORATE DA ZNATE: Neće vam biti svejedno!

Tokom procesa podgrevanja, posude u kojima se nalazi ova hrana, otpuštaju kancerogene otrove

Objavljeno:

Naučnici su zabrinuti zbog sve veće upotrebe mikrotalasne pećnice za pripremanje hrane, budući da ona emituje radijaciju koja je opasna ukoliko se mikrotalasna često koristi, a hrana koja dolazi u plastičnim posudama ima slabu nutritivnu vrednost.

Tvrdnje naučnika da hrana iz mikrotalasne može ozbiljno da utiče na ljudsko zdravlje dolaze zbog nekoliko razloga. Pre svega, plastične posude u kojima se nalazi već spremljena hrana za podgrejavanje tokom tog procesa otpušta kancerogene otrove - izveštava Dejli Mejl.

Naučnici su takođe zabrinuti i zbog konstantne izloženosti radijaciji koja se emituje iz mikrotalasnih koja može uzrokovati probleme s koncentracijom, energijom i spavanjem. - Dodatni otrovi stvaraju dodatni pritisak na probavni i imuni sistem ljudskog organizma. Mogu da imaju štetan uticaj na plodnost, hormonalni balans, krvni pritisak, kardiovaskularni sistem, raspoloženje, čak i libido - rekao je nutricionista Rik Hej. Hrana iz mikrotalasne takođe ima i manju nutritivnu vrednost i neretko sadrži prevelike količine šećera, soli, hemikalija i konzervanasa. Nutricionisti preporučuju da hranu, ako se ipak odlučite za jela iz mikrotalasne, pre podgrejavanja prebacite iz plastične u staklenu ili keramičku posudu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.