Šta boja usana govori o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)

DA LI JE VREME ZA LEKARA

Šta boja usana govori o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)

Prvi nagoveštaj promena u vašem telu se vidi na ustima, zato pomno pratite svaku veću promenu na njima

Objavljeno: 15:10h
Dragana Vulović

Prirodnu boju usana je lako prekriti tamnim i gustim ruževima. One su najbolji pokazatelji vašeg opšteg zdravstvenog stanja i mogu vam najaviti kada je pravo vreme da se obratite lekaru. Većina ljudi ima muke sa suvim i ispucalim usnama, one nastaju zbog dehidratacije organizma i alergija, ali takođe mogu biti pokazatelj dijabetesa. 5 delova tela koji su jedinstveni kao otisci prsta (FOTO) 1. Blede i pepeljasto sive usne Ukoliko su vaše usne blede to može značiti da imate anemiju. Trebalo bi da češće jedete hranu bogatu gvožđem. 2. Crvena boja usana Ova boja usana može ukazivati na probleme sa slezinom i jetrom. Jedan od propratnih simptoma je loš zadah, i žudnja za čestim grickanjem.

3. Ljubičasto - zelene usne Ovakva boja usana ukazuje na srčane i respiratorne probleme. Često se javlja tokom zime, i konstantno je. Ako imate ovakvu boju usana morate obavezno konsultovati lekara. 4. Tamnocrvene skoro crne usne Ovakve usne ukazuju na probleme digestivnog trakta. Nemojte jesti mnogo prerađene hrane.

5. Ljubičasto- crna ili tamna linija oko usana Ovakva boja usana ukazuje na disbalans u organizmu. Treba da se više odmarate i da jedete dobro. Trebalo bi da izbegavate prerađenu začinjenu hranu. 6. Ružičaste i roze usne Ovakva boja usana govori da ste zdravi. Pogledajte detaljnije šta usne govore o vašem zdravlju:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.