UPOZORENJE GINEKOLOGA: Nikako nemojte raditi ovih 13 stvari tokom menstruacije!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

da li ste znali?

UPOZORENJE GINEKOLOGA: Nikako nemojte raditi ovih 13 stvari tokom menstruacije!

Tokom ciklusa prolazite kroz razne promene raspoloženja

Objavljeno:

Činjenica je da ne samo neke, nego sve žene postanu emocionalne tokom menstrualnog ciklusa, a sve zbog hormonalnih promena u telu , i grčeva u stomaku, zbog kojih ponekad ne možete ustati iz kreveta.

Stvari koje definitivno trebate izbegavati tokom menstrualnog ciklusa:

1. Prvo i najvažnije je kuvanje: Najvažnija stvar kod svake žene u toku dana je povezano sa kuvanjem jela za sebe i svoju porodicu. Ipak, kuvanje tokom menstrualnog ciklusa može biti ludo i postoji veliki rizik da možete povrediti sebe ili nekog drugog.

2. Trebate se držati dalje od telefona, jer se može desiti da nazovete bivšeg ili bivšeg prijatelja samo kako bi započeli svađu.

S obzirom da tokom ciklusa prolazite kroz razne promene raspoloženja, verovatno ćete napraviti najgoru grešku u životu, onu zgog koje ćete kasnije zažaliti.

3. Vežbanje je strogo zabranjeno tokom ciklusa. Ne samo da možete uništiti svoju odeću, nego možete dobiti jače bolove u stomaku.

4. Definitivno trebate izbegavati gledanje romantičnih komedija, a posebno ako niste u vezi. Ovo vas može dovesti do veće emocionalne rastrojenosti.

5. Izbegavajte čokoladu. Možda će vam izgledati da čokolda može pomoći kod bolova, ali ćete se na kraju osećati još gore i bit ćete ljuti što ste to napravili svom telu.

6. Ne biste trebali ustajati iz kreveta ako se osećate skroz mrzovoljno. Niko ne želi da se nosi s vama u tom trenutku, i zato je bolje da dan provedete u krevetu umesto da negativnu energiju prenosite na druge ljude.

7. Trebate izbegavati rasprave, jer te rasprave samo mogu dovesti do svađe i do toga da povredite druge ljude, tako što ćete reći neke stvari zbog kojih ćete poslije zažaliti.

8. Tuširanje nije najbolje rešenje dok imate menstrualni ciklus.

9. Ne radite nikakve kućaneposlove. Nered neće nigde pobeći, uvek možete čistiti posle, nakon što ciklus završi.

10. Trčanje je verovatno jedna od najgorih stvari. Ne samo da će to dovesti do toga da ciklus duže traje, nego će biti i bolniji.

11. Ležanje je bolje od sedenja, i zato trebate ležati tokom dana umesto što ćete vreme provoditi sedeći.

13. Razmišljanje je značajno, ali zašto mozak zamarati kada telo već mora osećati bol.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/kreativan.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.