Konačno je srušen mit o kosi koji plaši sve žene (FOTO) (GIF)

SLOBODNO SE FARBAJTE

Konačno je srušen mit o kosi koji plaši sve žene (FOTO) (GIF)

Devojke se užasno pribojavaju bojenja vlasi jer misle da im te hemikalije mogu oštetiti koren dlake i dovesti do ćelavljenja. To mišljenje je ustvari tako daleko od istine
Objavljeno:

Ukoliko primetite da vam kosa pojačano opada, ne morate da se plašite da je za to odgovorna hemikalija kojom farbate kosu. Ovo su potvrdili nemački dermatolozi. 18 trikova i frizura koje će vam pomoći da brzo i lako zablistate! (FOTO) (VIDEO) Farbanje kose može da prouzrokuje iritacije kože glave, ali neće uticati na opadanje kose. Najnoviji trend za mlade: Kosa koja sija u mraku (FOTO) ‚‚ Ako često farbate kosu, na temelju iskustva ćete znati koliko boje vaša koža i kosa mogu da podnesu", kaže nemački dermatolog Uve Švihtenberg. Opadanje kose ili alopecija može da pogodi ograničen deo vlasišta, i može biti trajno ili privremeno. Difuzno opadanje kose obično zahvata čitavu površinu vlasišta, a prvi znack je gubitak i do 700 vlasi dnevno, potom stanjenje tela dlake i vidljivo proređivanje kose. Dermatolozi kažu da je normalno dnevno izgubiti između 50 i 100 vlasi, s obzirom na to da ih se podjednako toliko istovremeno obnavlja.

Uzročnici su najčešće hronoičan stres, psihosomatske bolesti, bolesti nekih organa (karcinom), povišena telsna temperatura, infekcije, reumatizam, poremećaj metabolizma, anemija, trudnoća, dojenje, dijete izgladnjivanjem, anemija, alkoholizam pojedini lekovi, poput pilukla za kontracepciju, lekova za jetru, dijabetesa. U većini slučajeva opadanje prestaje kad se otklone uzročnici stresa i kosa se spontano sama obnovi tokom dva do tri meseca. (Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.