Gubljenje kilograma nikad nije bilo lakše! I to bez dijeta i vežbanja! (FOTO) (GIF)

SUPER LINIJA ZAUVEK

Gubljenje kilograma nikad nije bilo lakše! I to bez dijeta i vežbanja! (FOTO) (GIF)

Da li znate da i najmanje navike vašeg svakodnevnog života utiču na vašu figuru, mala promena svakodnevne rutine vam garantuje fit izgled i u srednjim godinama
Objavljeno: 10:49h

Da li ste znali da način na koji putujete do posla igra značajnu ulogu u vašoj telesnoj težini, pogotovo kada dođete u srednje godine. Da zauvek zaboravite na dijete: Smršajte 5 kilograma i ubrzajte metabolizam (FOTO) Proučavajući desetine hiljada radnika starijih od 40 godina, naučnicu su u jednoj britanskoj studiji, otkrili da su ljudi koji se voze na posao teži i da imaju veći procenat telesne masti, u odnosu na osobe koje do posla pešače, putuju biciklom, ili se voze gradskim prevozom. Napitak za mršavljenje koji je zaludeo svet: 3 sastojka koja će vas istopiti za tren (FOTO)

Osobe koje do posla idu biciklom imaju najbolju liniju, ali čak je i vožnja tramvajem povezana sa manjom telesnom masom i sa manjim procentom telesnih masti u organizmu. Za potrebe ovog istraživanja naučnici su proučili podatke o 157.000 sredovečnih Britanaca. Pokazalo se da je najveća razlika između onih koji se na posao voze automobilom i onih koji to čine bicklima. Biciklisti su imali za 2 boda manji indeks telesne mase (BMI) i bili su 5 kilograma lakši od vozača. Žene koje su se do posla vozile biciklom imale su za 1,65 manji BMI i 4,5 kilograma manje od žena koje voze automobil.
Aktivniji način putovanja do posla dugoročno utiče i na bolje zdravstveno stanje, istaknuo je norveški naučnik Lars Bo Anderson. ‚‚ Prosečna osoba nakon 30- e godine, svake godine dobije prosečno pola kilograma, a to se može sprečiti jednostavnim stvarima, kao što je aktivniji načina putovanja do posla." kaže Anderson. Zato ako želite da sačuvate vitku liniju put pod noge pa malo pešačite, ili bar zamenite automobil biciklom. (Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.