Slatkо, а bez šećera
Slatkо, а bez šećera, Foto: Profimedia

recepti

Slatkо, а bez šećera

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

Objavljeno:

Svi oni koji žele da sačuvaju dobru liniju a ne mogu da se odreknu slatkiša, bez griže savesti mogu da uživaju u kolačima i napicima koji sadrže niskokalorijske zaslađivače.

Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine. Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

foto: Profimedia

Sladoled sa stevijom

Potrebni sastojci:

1 kilogram iseckanih jagoda

Isceđen sok od narandže i limuna

1 šolja mleka

500 ml slatke pavlake

4 žumanceta

Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu

pola kesice želatina

Način pripreme:

Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.

Banana kolač

Potrebni sastojci:

4 banane

2 šolje usitnjenih ovsenih semenki

1 šolja izrendanih jabuka

Malo arome od vanile

1 kašika cimeta

pola kašike muškatnog oraščića

pola kašičice stevije u prahu

pola šolje suvog grožđa

malo iseckanog badema

Način pripreme:

Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.

Čia puding sa jabukama

Potrebni sastojci:

2 kašičice čija semenki

1 šoljica jogurta

Manje od pola kašičice „stevije” u prahu

1 jabuka

2 kašike ovsenih mekinja

Malo cimeta

Način pripreme:

Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.